Kategórie
Tlačové správy

Založme Organizáciu Spojených náboženstiev

…navrhol pápežovi Šimon Peres.

Bývalý izraelský prezident Šimon Peres 4. 9. 2014 navrhol pápežovi Františkovi založenie organizácie, ktorá by po vzore Organizácie Spojených národov (OSN) združovala svetové náboženstvá. Informovala o tom agentúra ANSA.

„Potrebujeme Organizáciu Spojených náboženstiev,“ povedal 91-ročný izraelský politik pred audienciou u pápeža vatikánskej tlači. „Bol by to najlepší spôsob, ako vystúpiť proti teroristom, ktorý zabíjajú v mene viery,“ dodal.

OSN je podľa nositeľa Nobelovej ceny príliš zastaralá a nedokáže reagovať pružne. Peres vraj počíta tiež s vytvorením Charty Spojených náboženstiev ako obdoby Charty Spojených národov. Františkovi údajne ponúkol predsedníctvo organizácie.

Pápež Peresa vypočul so záujmom

Podľa pápežovho hovorcu Federica Lombardiho František Peresov návrh pri 45-minútovom stretnutí vypočul „pozorne a so záujmom“. Nesľúbil mu vraj osobnú účasť na projekte, poverí vraj ale príslušné kongregácie, aby vývoj Peresovho plánu starostlivo sledovali.

Pápež sa s Peresom stretol naposledy začiatkom júna, keď ho ešte ako úradujúceho prezidenta spolu s prezidentom palestínskej autonómie Mahmúdom Abbásom pozval k spoločnej modlitbe za mier na Blízkom východe.


Zdroj: Novinky.cz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *