Kategórie
O politike

Svetová hrozba: Islamský štát

Islamisti násilím a s krutosťou dobýjajú nové územia.

Militantní islamisti z teroristickej organizácie Islamský štát sa snažia vytvoriť na území Sýrie a Iraku teokratický štát pomocou vojenskej diktatúry.

Na mapke zo stránky Mashable.com z 13. júna 2014 je červenou farbou zobrazené územie, ktoré má pod kontrolou organizácia Islamský štát.

Islamský štát
Islamský štát.

Islamisti sa netaja, že majú v úmysle dobyť oveľa viac území. Na mapke z 2. júla 2014 sú čiernou farbou zvýraznené územia, v ktorých by najradšej zaviedli vlastné diktatúry, nazývané kalifáty.

Snaha islamistov vytvoriť kalifáty
Snaha islamistov vytvoriť kalifáty.

Záujem majú aj o Španielsko a Balkán (juhovýchodnú Európu), až k slovenským hraniciam.

Islamisti vydali vyhlásenie, v ktorom ponúkajú kresťanom a židom tri možnosti výberu. Buď konvertujú na islam alebo uzatvoria zmluvu dhimma, ktorá spočíva v platení džizje (náboženskej dane), alebo ak odmietnu, nečaká ich nič iné ako meč. Čiže smrť.

Je správne, že Organizácia Spojených národov (OSN) obvinila islamistov z organizácie Islamský štát z rozsiahlych zločinov, vrátane masových popráv civilného obyvateľstva, znásilňovania žien a náboru detských vojakov.

Do celosvetového sčítania ľudí bez náboženského vyznania sa zo Sýrie prihlásilo 839 ľudí. Z Iraku 342. Keby o nich vedeli islamisti, tak sú hneď popravení, pretože nie sú kresťania ani židia. Nedostanú na výber. Islamské právo šaría neberie ohľad na humanistov.

My humanisti máme zásady. Ale čo robiť v časoch vojny? V časoch, keď nevinní ľudia zomierajú. Hŕstka hrdlorezov chce svetu nanútiť vlastné zákony. Ľudia sa musia spojiť a bojovať proti krutosti militantných islamistov. Ak ich nezastavíme včas, o pár rokov to kruto oľutujeme.

Tak ako kedysi nacisti ohrozovali celý svet a vyvolali 2. svetovú vojnu, tak nás dnes ohrozujú islamisti. Nesmieme dopustiť vznik 3. svetovej vojny.

Keď budeme nútení v boji proti teokratickým islamistom zomrieť za mier, demokraciu a humanizmus, tak zomrieme so cťou.

Čo robia moslimovia, ktorí o sebe tvrdia, že sú mierumilovní? Vedia ako poraziť militantných islamistov? Moslimovia, žiadajte Bezpečnostnú radu OSN o pomoc!

Do oblastí, kde pôsobia militantní islamisti, by mali byť podľa mňa nasadené mierové jednotky OSN. Inak nám môže ozbrojený konflikt v Sýrii a Iraku prerásť cez hlavu.


Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 19. 7. 2014.

5 odpovedí na “Svetová hrozba: Islamský štát”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *