Kategórie
Humanizmus Osobné

Porošenko je kresťan

Ale špinavá propaganda sa z neho snaží spraviť Žida alebo žida.

„Svetskí humanisti“ z občianskeho združenia Národný Inštitút Francois Marie Voltaire (NIFMV) uverejnili 29. mája 2014 článok Porošenko: Bábka Washingtonu, v ktorom sa píše:

„Petra Porošenka poznáme z televízie ako ‚čokoládového kráľa‘, ktorý je poctivým ukrajinským podnikateľom. To je bohužiaľ ďaleko od pravdy. Tento budúci prezident Ukrajiny a 130. najbohatší Žid na svete s majetkom o hodnote 1,6 miliárd dolárov svoje podnikanie začal praním špinavých peňazí administrátorov zo sovietskych čias.“

Práve vo štvrtok 29. mája 2014 som sledoval televízne noviny, kde ukázali Porošenka ako sa kresťansky prežehnal, čiže spravil pohybom ruky znamenie kríža.

Zo záberu bolo jasné, že je kresťan. Tak ma to zaujalo, a začal som sa o to viac zaujímať. Na slovenskej Wikipédii má uvedené vierovyznanie: ukrajinská ortodoxná cirkev, čiže Pravoslávna cirkev. Zároveň je na stránke uvedené:

„Podľa údajov časopisu Forbes z marca 2014 je siedmym najbohatším Ukrajincom.“

Ani slovo o tom, že je Žid alebo žid. Aj na ruskej Wikipédii má uvedené vierovyznanie: pravoslávne.

Bližšie som sa pozrel na zdroj WertyzReport.com, na ktorý sa občianske združenie NIFMV odvoláva. Píše sa tam:

„Petra Porošenka známe z televize jako ‚Čokoládového krále‘, který je poctivým ukrajinským podnikatelem. To je bohužel daleko od pravdy, Tento budoucí prezident Ukrajiny a 130. nejbohatší žid na světě s majetkem o hodnotě 1,6 miliard dolarů své podnikání začal praním špinavých peněz administrátorů ze sovětských dob.“

A odkazujú na zdroj: Strategic Culture Foundation.

Gregory Kolyada v článku píše:

„Forbes lists Petro Poroshenko as the 130th richest Jew in the world with 1,6 billion dollars. The would-be President of Ukraine Poroshenko was born Waltzman. Poroshenko is his mother’s name, she was also a Jew.“

Aj keď sa Gregory Kolyada odvoláva na časopis Forbes, na stránke sa mi nedarí nájsť nijakú zmienku o tom, že Porošenko je Žid alebo židovskej viery.

Odkiaľ vie Gregory Kolyada, že Porošenko je Žid? WertyzReport.com túto informáciu prevzal tak, že chybne napísal „žid“ s malým písmenom ž, akože je Porošenko židovskej viery. Ale „humanisti“ z NIFMV sa nedali a opravili na „Žid“ s veľkým písmenom Ž, akože v jeho prípade ide o etnikum. Len teraz neviem, či to u nich prevláda antižidovstvo alebo antijudaizmus.

A možno tiež sledovali televíziu a v záberoch videli, ako sa Porošenko kresťansky prežehnáva. Ale klamstvo o Porošenkovi u týchto „kvázi humanistov“ splnilo svoj účel.

Archív:

Národný Inštitút Francois Marie Voltaire
Národný Inštitút Francois Marie Voltaire.
WertyzReport.com
WertyzReport.com.
Strategic Culture Foundation
Strategic Culture Foundation.

A zábery z Televíznych novín.

Správy RTVS
Správy RTVS.
Porošenko sa prežehnáva
Porošenko sa prežehnáva.
Porošenko sa prežehnáva
Porošenko sa prežehnáva.
Porošenko
Porošenko.

Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 30. 5. 2014.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *