Kategórie
Humanizmus

Cirkev chystá boj proti „ateistickým extrémistom“

Ateistický extrémizmus v súčasnosti zdvíha svoju hlavu.

Rusko, Moskva – Skupina aktivistov napojených na ruskú pravoslávnu cirkev zakladá centrum boja proti „ateistickému extrémizmu“. Ten je podľa ich názoru v Rusku šírený predovšetkým prostredníctvom organizácií sponzorovaných zo zahraničia. Informuje server RT.com.

Centrum má vzniknúť na juhozápade Moskvy v blízkosti pútnického miesta moskovského patriarchátu. Skupina tvrdí, že ich nepriatelia, ateisti, porušujú občianske právo na slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania, ktoré garantuje ruská ústava.

„Ateistický extrémizmus v súčasnosti zdvíha svoju hlavu. Je sponzorovaný rôznymi fondmi a mimovládnymi organizáciami spoza ruských hraníc,“ tvrdí sa vo vyhlásení skupiny.

Tej vadia predovšetkým šíriace sa protesty proti výstavbe nových kostolov.

Podľa zámerov vedenia mesta a pravoslávnej cirkvi by počas nasledujúcich pätnástich rokov malo v Moskve vyrásť nových 200 kostolov. Na každých 20 tisíc obyvateľov by tak pripadala jedna svätyňa. Projekt si vyžiada asi miliardu dolárov. Autori projektu sa dušujú, že nebude financovaný z vládnych zdrojov. Proti sa však stavajú predovšetkým stúpenci komunistov a prodemokratickej opozičnej platformy Jabloko.


Spracované podľa EuroZprávy.cz.

Spracoval: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 31. 8. 2013.

2 odpovede na “Cirkev chystá boj proti „ateistickým extrémistom“”

Niektorí ateisti boli počas historie extremista, napríklad Hitler, Stalin, Putin, Mao ce Tung. Ateizmus sklzava do extremizmu v čase kedy si ateista povie „Boh neexistuje, nikto ma nebude súdiť za moje skutky na Zemi, budem preto konať zlo, pretože si to možem dovoliť“.
No pozor, Boh existuje, a existuje aj peklo kde skončia všetci zlí ľudia. To dokazujem tu : https://www.posmrtnyzivotexistuje.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *