Kategórie
Tlačové správy

Slobodu a demokraciu musíme neustále strážiť

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k výročiu Slovenského národného povstania.

Spomienka na boj za slobodu, demokraciu a dôstojnosť počas Slovenského národného povstania (SNP) je podľa strany SaS stále dôležitá. Otvorená spolupráca demokratických strán s fašistickými politikmi, ktorí odkaz SNP spochybňujú a aj v dnešnej dobe obdivujú nedemokratické režimy, je skutočne hanebná.

„Počas SNP sa ukázalo, na ktorú stranu zápasu chce slovenský národ patriť. Pridali sme sa na stranu víťazov a tých, ktorým skutočne záleží na demokratickom a slobodnom ukotvení krajiny. Veľká časť občanov našťastie pochopila, že ľudácky režim pod vedením prezidenta Jozefa Tisa nie je tou budúcnosťou, ktorú si želá a že kolaborácia s nacistickým Nemeckom je skutočným zločinom,“ povedal podpredseda parlamentu za SaS Milan Laurenčík s tým, že toto rozhodnutie sa podpísalo pod našu slobodu.

Podľa poslanca NR SR za SaS Romana Foltina musíme mať hrdinov, ktorí sa chopili zbraní a bojovali za našu budúcnosť, navždy v úcte.

„Musíme pamätať na to, že tí, ktorí bojovali proti nacistickému zlu, nasmerovali našu krajinu k slobode. Vzhľadom na postupnú legitimizáciu fašizmu v politike je však aj odkaz SNP nesmierne dôležitý,“ povedal Roman Foltin.

Dodal, že zápas za slobodnú spoločnosť a právny štát sa tak neskončil, pričom ich ochrana musí byť prioritou pre všetky demokratické strany.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *