Kategórie
O politike

„Boh je,“ konštatoval Hitler

Z knihy Adolf Hitler – Prejavy.

Gott mit uns
Gott mit uns.

Hitlerove predstavy o existencii Boha, o Prozreteľnosti – ako o inštitúte vyššej moci sám často hovoril – patria rovnako medzi málo známe informácie. Povojnová rétorika kresťanských cirkví sa skôr snažila vykresľovať Hitlera ako neznaboha a ateistu, iní zasa ako človeka so záľubou v okultizmus a šamanistickú mystiku. Nech už je pravda akákoľvek, sám Vodca sa na verejnosti k duchovným otázkam vyjadroval častejšie, než by kto dnes čakal. V septembri v roku 1939 sa pred obyvateľmi nemeckého mesta Danzig o svojich postojoch ku spirituálnym otázkam vyjadril takto:

„Ostatne verím v jedno: Boh je. Tento Boh stvoril národy. Týmto národom dal v zásade rovnaké práva.“

„My Nemci sme sa pred 20, 22, 23 rokmi správali veľmi zle. Prišla revolúcia a my sme podľahli. A potom nastal opätovný vzostup nášho národa vďaka obrovskej práci. A po celý tento čas nám Prozreteľnosť túto prácu neustále žehnala. Čím odvánejší sme boli, o to viac potom prišlo požehnanie Prozreteľnosti.“

„A takisto v posledných šiestich rokoch nás Prozreteľnosť stále doprevádzala. Pretože, verte mi, jeden tomu hovorí šťastie, druhý inakšie, ale bez tohto posledného schválenia nie je možné uskutočniť veľké diela. A ja som práve v posledných málo mesiacoch opäť osobne vo svojich najhlbších zmysloch pociťoval riadenie Prozreteľnosti, ktorá sprevádza ľudstvo a stavia ho pred úlohy. Týmto úlohám slúžime. To, čo chceme, nie je podmanenie iných národov. Je to naša sloboda, naša bezpečnosť, bezpečnosť nášho životného priestoru. Je to bezpečnosť života národa samého. Za to bojujeme.“

Viac v knihe Adolf Hitler – PROJEVY na strane 262. Vydalo vydavateľstvo guidemedia etc. Rok vydania: 2012, ISBN 978-80-905310-1-7, preklad: Pavel Kamas, väzba: viazaná, počet strán: 656. Rozmery: 148 × 210, jazyk: česky.

Ukážka z knihy Der großdeutsche Freiheitskampf
Ukážka z knihy Der großdeutsche Freiheitskampf.

Ukážka z knihy Der großdeutsche Freiheitskampf, vydanej nakladateľstvom Zentralverlag der NSDAP v roku 1940. Zdroj: Vydavateľstvo guidemedia etc.

Kniha Adolf Hitler – Projevy
Kniha Adolf Hitler – Projevy.

O vydavateľstve guidemedia etc

Zanedbávanie či rovno zámerné ignorovanie niektorých pálčivých spoločenských, historických a politických tém etablovanou knižnou a masmediálnou krajinou je nielen Achillovou pätou každého ducha doby (Zeitgeist), ale aj dalo tiež vzniknúť v roku 2012 nakladateľstvu guidemedia etc.
Edičný program preto tvoria také tituly, ktoré „ľahko rovnakej“ ponuke českého knižného trhu v uvedených oblastiach dajú priamočiaru alternatívu. Že pri tom môžu padať i slová, ktoré sa mnohí zdráhajú vysloviť, je zároveň chcením a lákavým impulzom pre našu prácu.


Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 6. 12. 2012.

7 odpovedí na “„Boh je,“ konštatoval Hitler”

Adolf Hitler vo svojom prejave 26. apríla 1933 povedal:

Sekulárne školy nikdy nemôžeme tolerovať, pretože takéto školy nedávajú [svojim žiakom] žiadne náboženské inštrukcie a všeobecné morálne inštrukcie bez náboženského základu visia vo vzduchu. Súčasne, akékoľvek formovanie charakteru a náboženstvo musí byť odvodené z viery.

Aj to je potvrdenie, že Hitler nebol ateista.

Hitler nebol len ateista, čo neustále dokazoval svojím odvolávaním na božiu Prozreteľnosť, ale bol aj súčasne bojovníkom proti vede, konkrétne proti vedeckej evolúcii, z ktorej spravil pseudovedu, paškvil sociálny darvinizmus.

[…] Tak takto je to s tými bývalými komunistami – dnešnými kresťanmi (okrem Dzurindu). Keby ich kresťanské vierovyznanie bolo v rozpore s RKC, už dávno ich mohli z cirkvi exkomunikovať, ak si o nich niekto myslí, že nie sú kresťania. Ale to nikto nespraví, rovnako ako to nespravili ani v prípadoch nacistických a fašistických pohlavárov kresťanského vierovyznania. A tak ako po rokoch sa mnohí bigotní kresťanskí fundamentalisti snažia „vyrobiť“ z Hitlera ateistu, tak možno raz budú „vyrábať“ z týchto kresťanov akýchsi nekresťanov. Pozri: „Boh je,“ konštatoval Hitler. […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *