Kategórie

Stanovisko strany ZA ĽUDÍ k návrhu na príspevok k platom verejných zamestnancov

Strana ZA ĽUDÍ bojuje od začiatku za platy pedagogických a nepedagogických zamestnancov, a tento návrh berieme ako prvý návrh do ďalších rokovaní.

Zároveň považujeme za dôležité dofinancovanie platov pre zamestnancov, spadajúcich pod originálne kompetencie samospráv a zamestnancov zariadení sociálnych služieb.

Pokiaľ ide o spoluprácu v koalícii, je dôležité, aby koalícia začala znovu normálne fungovať, odchádzanie zo skupín fyzických, či virtuálnych, nič nerieši, rovnako ako nič neriešia útoky a osočovanie. V zbytočnom hluku okolo osobných sporov následne zanikajú podstatné veci, orientácia na výsledky, reformy a dôležité kroky, ktoré nás čakajú. Ľudia si nezaslúžia, aby museli riešiť osobné spory politikov, politici majú riešiť problémy ľudí. Pevne verím, že Richard Sulík a jeho kolegovia zo SAS podanú ruku zo strany OĽaNO prijmú, čo samozrejme vyžaduje aj dodržiavanie pravidiel v rámci koalície. Pretože pri ostatnom hlasovaní bol niektorými poslancami koalície, v rozpore s koaličnou zmluvou, schválený zákon opozičného poslanca, ktorý vytvára mimoriadne nebezpečný precedens. Vzájomný rešpekt a dodržiavanie pravidiel sú dôležité na to, aby sme mohli konštruktívne plniť úlohy, ktoré od nás občania vyžadujú. V strane ZA ĽUDÍ sa podľa toho aj správame a energiu investujeme najmä do práce a nie do osobných sporov.

Autor: strana ZA ĽUDÍ.