Kategórie
Tlačové správy

Floating voids

Verejná prezentácia nového multimediálneho diela vizuálneho kolektívu Nano vjs v spolupráci s externým tvorivým tímom.

Floating voids

Autori: NANO VJS a kolektív autorov
Názov: Floating voids
Otvorenie: 14. 6. 2022 o 19.00 h
Miesto: Galéria Alfa, Kasárne kulturpark, Košice
Trvanie: 14 – 16. 6. 2022
Vznik diela z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

FLOATING VOIDS

Verejná prezentácia nového multimediálneho diela vizuálneho kolektívu Nano vjs v spolupráci s externým tvorivým tímom. Súčasťou tohto tímu sa v procese tvorby stalo aj ukrajinské duo „WE BAD“, ktorí pôsobia v Kyjeve. Floating voids priamo odkazuje na mural ukrajinských umelcov „Interesni Kazki“ (z ukrajinčiny „Zaujímavé rozprávky“), ktoré muselo opustiť verejný priestor v Košiciach. Berie si ho ako predlohu a rozvíja jeho jednotlivé motívy. Multimediálne dielo prinesie spojenie CGI animácie, interaktivity, programovania a hudobnej kompozície a vytvorí tak imerzívne zážitky na veľkom plátne. Diváci sa budú môcť skrz svoje mobilné telefóny zapojiť priamo do diela a interagovať s ním. Dielo pracuje s témami vizuálneho smogu, verejného priestoru, dočasnosťou vs. trvalosťou, irónie, medziľudskej komunikácie a streetartu. Ako vravia samotní Interesni Kazki, je to o živote a evolúcii.

Autori diela:

Beáta Kolbašovská/Jakub Pišek (Nano vjs), WE BAD, Rozália Škvarková, B.eye, Erik Hric

Partneri projektu:

Street art communication festival, K13 – Košické kultúrne centrá, Zoidberg projekt, Hotovo, garant projektu PaedDr. Mgr. art. Boris Vaitovič

Nano vjs je vizuálny kolektív, ktorý vznikol v r. 2010 v Košiciach. Tvorí ho skupina novo-mediálnych umelcov, animátorov a VJov. Špecializujú sa na video mapping, živé vizuály, VJing, interaktívne inštalácie a multimediálne performancie v rámci mediálneho umenia na Slovensku. Spolupracujú tiež s hudobníkmi, kapelami, DJmi, nezávislými divadlami, súčasnými tanečníkmi a performermi. Tvorivou a experimentálnou umeleckou produkciou s interdisciplinárnym prístupom vytvárajú site-specific projekty doma aj v zahraničí.


Správu dodala Mgr. Gabriela Mišurová, Výmenníky, K 13 – Košické kultúrne centrá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *