Kategórie
Osobné

Keď Google nedáva kresťanom spať

Čo bigotným kresťanom vadí?

Karel Šimek sa na stránke Inštitútu svätého Jozefa v článku Google podporuje sodomiu pohoršuje nad tým, že spoločnosť Google hľadá spôsoby ako pomáhať homosexuálnym ľuďom získať rovnaké ľudské práva, aké už majú heterosexuáli.

Legalise Love

Vadí mu najmä projekt Legalise Love (Legalizujme lásku!).

Karel Šimek napísal:

„Kampaň Legalise Love nie je žiadnym prekvapením pre tých, ktorí už nejaký čas sledujú aktivizmus spoločnosti Google. Počas júna minulého roku bolo do vyhľadávača nainštalované ‚vylepšenie‘ spočívajúce v tom, že pri vyhľadávaní slov súvisiacich s queer tématikou vyskakoval vedľa vyhľadávacieho poľa dúhový emblém.“

Google

A to je ešte nič, že Google podporuje homosexuálov. Čo spravia bigotní kresťania, až sa dozvedia, že Google vytvoril prehliadač Google Chrome, ktorý má v logu schované číslo ich „hlavného nepriateľa“ (dávam do úvodzoviek, lebo ide o domnelého, nie skutočného, nepriateľa), samého Satana, v podobe čísla šelmy 666?

Takto to vyzerá, keď bujná fantázia pracuje na plné obrátky.

Tento obrázok s logom prehliadača Google Chrome a s číslom 666 nájdete na mnohých webových stránkach. Stačí hľadať práve vo vyhľadávači od Google (kľúčové slová: 666 logos).

Napríklad:

666 (YouTube)
666 (YouTube)
Detail.

Na YouTube bolo v roku dostupné video, kde sa nachádzala táto veta:

“The number ‘666’ is the number of the devil and it is everywhere if you open your mind!”

Google a 666
Google a 666

Priamo strašia s biblickým číslom 666 ako s číslom diabla.

„Číslo 666 je číslo diabla a je všade, ak otvoríte svoju myseľ!“

Číslo 666 sa nachádza vo Svätom písme (biblii), vzácnej knihe kresťanov, v Zjavení apoštola Jána (Zjv, 13: 13 – 18).

„A robí veľké znamenia, ba spôsobuje, že aj oheň z neba pred zrakmi ľudí zostupuje na zem. A zvádza obyvateľov zeme znameniami, ktoré môže konať pred očami šelmy, nahovára obyvateľov zeme, aby urobili obraz šelme, čo má ranu od meča a ožila. A bolo jej dané, aby do obrazu šelmy vložila ducha, aby obraz šelmy aj hovoril a pôsobil, že každý, kto sa nebude klaňať obrazu šelmy, bude usmrtený. A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak, a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.“

Inak, mám poznámku i k samotnému nadpisu. Karel I. Šimek klame, keď tvrdí, že spoločnosť Google podporuje sodomiu.

Sodomia je v slovníkoch definovaný ako sexuálna úchylka spočívajúca v ukájaní pohlavného pudu pohlavným stykom so zvieratami (podľa biblického mesta Sodoma), čiže ide o neprirodzené ukájanie pohlavného pudu so zvieratami. V lekárstve sa odborne nazýva zoofília.

A spoločnosť Google toto vôbec nepodporuje. A aspoň trošku rozumnejších kresťanov chcem požiadať, aby nepodporovali otrasnú bigotnosť, aká srší z úst Karla Šimka, ani nenaleteli bludárom, čo všade chcú nájsť číslo 666, namýšľajúc si, že tým ostatným kresťanom budú naháňať strach.

Od Adama Romana som si osvojil vravieť: Nebojte sa!

Minule som sa vyjadril, že internet je užitočný pomocník, len škoda, že sa doň zmestí i priveľa balastu, táranín a bludov. A niekedy je také ťažké ich triediť. Horšie ako s odpadmi v zberni druhotných surovín.

Ľudia, milujúci pravdu, nebojte sa ohradiť voči nepravdám a klamstvám, aké rozširujú rôzni šimkovci, ani iných pokútnych bludárov, čo chcú svojimi slovami naháňať strach (koniec sveta, Satan je zlo, hrozba peklom…).

Hnevá ma, že ešte v 21. storočí sú ľudia so starovekými názormi nomádov. Zo staroveku si berme užitočnejšie poznatky, napríklad antickú logiku, arabskú algebru a iné veci, ktoré sa uplatnili vo vede. Ale mytologické prvky si uchovávajme podobne ako rozprávky, báje, mýty, povesti, legendy, ako studnicu a súčasť folklóru dávnych predkov.


Vysvetlivky:

Slovenské slovníky: bigotný – prehnane, prepiato zbožný, pobožnostkársky; nábožensky zaujatý, nadmierne nábožensky horlivý (napríklad bigotný katolík).

Slovník cudzích slov: zoofília – (lekársky) sexuálna úchylka spočívajúca v ukájaní pohlavného pudu pohlavným stykom so zvieratami, sodomia.

Slovník súčasného slovenského jazyka: nomád – kočovný pastier, prípadne lovec, sťahujúci sa so stádom podľa ročného obdobia na rozličné miesta; kočovník.


Autor: Ján Parada.

Článok bol pôvodne uverejnený 22. 7. 2012.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *