Kategórie
Tlačové správy

Falošný spev Martina Jakubca na Facebooku

Martin Jakubec dlhodobo uverejňuje klamstvá a manipulatívne informácie. Už od čias Covidu-19 sa premenil zo „speváka“ na lekára, dnes je odborníkom na migráciu, respektíve na integráciu utečencov z Ukrajiny.

Hoax od Martina Jakubca
Hoax od Martina Jakubca.

Akým prívlastkom by ste nazvali osobnosť človeka, ktorý je schopný v čase vojny v susednom štáte, keď dennodenne cez naše hranice prúdia zúfalé rodiny, ktoré prišli o všetko, zverejniť klamstvá s cieľom poškodenia týchto osôb?

Fotky, ktoré nemajú nič s Ukrajinou

Martin Jakubec ako milovník dezinformácií na úrovni trojročného dieťaťa z materskej školy nezaváhal a zviezol sa na dezinformačnej vlne fotografií z vlaku. Vraj ten všetok bordel spravili Ukrajinci.

„Toto sú tí chudáci utečenci? Týmto ľuďom treba pomáhať? Slováci, spamätajte sa a upracte si ten neporiadok v hlave. Veď oni si našu solidaritu nezaslúžia!“

Áno, presne takéto myšlienkové pochody chcel svojim statusom Jakubec vyvolať. Sami posúďte jeho vlastný text v statuse.

Jeho klamstvá šírilo takmer 6 000 ľudí. Nikoho nezaujíma, že klame a zneužíva ľudské utrpenie na šírenie obludných klamstiev.

Nemá žiadnu hanbu a svedomie

Martin Jakubec je v istej časti známou osobnosťou, preto ho na sociálnych sieťach sleduje viacero ľudí. Napriek tomu sa neriadi pravidlom, že s vplyvom prichádza zodpovednosť. Svoju zodpovednosť zapredal dezinformáciám, ktoré v súčasnej dobe nahrávajú proruským záujmom a propagande.

Fotky z roku 2015

Fotky z vlaku nemajú nič s Ukrajinou spoločné, pochádzajú z minulosti a sú zasadzované do súčasného diania, aby sa naša solidarita rozplynula.

Téme sme sa venovali v statuse Fejková stránka železníc pustila do gatí a zmenila popis hoaxu: vlajku Ukrajiny však netrafila.

Zdroj: Martin Jakubec.

Pôvodný zdroj fotografií z roku 2015: Обычный поезд, в котором ехали беженцы из страны Ближнего Востока (5 фото).

Archív:

Martin Jakubec
Trinixy

Autor: Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *