Kategórie
Tlačové správy

Taylor Wessing zastupuje prezidentku Slovenskej republiky

V konaní, v ktorom súd rozhodol o tom, že poslanec Ľuboš Blaha protiprávne zasahuje do jej práv.

Prezidentka Slovenskej republiky na ochranu svojej osoby pred opakovanými verbálnymi útokmi poslanca Ľuboša Blahu úspešne uplatnila inštitút neodkladného opatrenia. Rozhodla sa tak urobiť z dôvodu, že intenzita a závažnosť urážok a lživých informácií o jej osobe, ktorými poslanec Blaha zaplavuje verejný priestor vo väčšej miere od konca minulého roka, prekročila akúkoľvek akceptovateľnú mieru.

Ochrana práv prezidentky preto vyžadovala potrebu rýchlej (okamžitej) potreby súdnej ochrany jej práv. Advokátska kancelária Taylor Wessing a jej tím odborníkov na ochranu osobnostných práv pod vedením partnera Jána Lazura zastupuje prezidentku Slovenskej republiky v tomto súdnom konaní.

Čo súd prikázal poslancovi Blahovi

Okresný súd Bratislava I neodkladným opatrením nariadil poslancovi Blahovi predovšetkým, aby:

I.

sa zdržal zverejňovania a šírenia tvrdení o tom, že prezidentka je vlastizradkyňou, americkou agentkou, agentkou cudzích mocností, ako aj uverejňovania a šírenia nepravdivých informácií o tom, že prezidentka spáchala trestný čin vlastizrady alebo že je ovládaná Spojenými štátmi americkými, a

II.

natrvalo odstránil z viac ako dvoch desiatok statusov uverejnených na sociálnej sieti Facebook v ostatných mesiacoch príspevky špecifikované vo výrokovej časti rozhodnutia. Tieto časti príspevkov obsahujú tie najzávažnejšie výmysly a urážky, ktoré nemožno v demokratickej spoločnosti tolerovať z dôvodu, že neoprávnene zasahujú do práv prezidentky.

„Z rozhodnutia vyplýva, že spôsob, akým Ľuboš Blaha vykonával slobodu prejavu, bol protiprávny a zasahoval do práv prezidentky,“ hovorí partner kancelárie Taylor Wessing Ján Lazur.


Autor: Taylor Wessing.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *