Kategórie
O politike

V informačnej vojne ide o veľa

NBÚ zablokoval Hlavné Správy.

NBÚ zablokoval Hlavné Správy

Stránka Hlavné Správy o sebe tvrdí, že je konzervatívny denník.

„Najväčší konzervatívny denník na Slovensku. Najdôveryhodnejšie internetové médium podľa…“

Viac som sa nedozvedel z Facebooku.

3. marca 2022 napísali:

„Vážení čitatelia. Ako už iste viete, včera NBÚ zablokoval naše stránky www.hlavnespravy.sk (v tejto chvíli je stránka nedostupná). Nie je možné sa na ne viac dostať. Doteraz nemáme žiadne oficiálne ani neoficiálne stanovisko zodpovedného úradu. Dnes sme oslovili NBÚ zo žiadosťou, aby nám ozrejmil dôvod svojho zásahu. Do tejto chvíle sme nedostali žiadnu odpoveď. Pretože nemáme žiadne rozhodnutie, nevieme sa ani nijako, proti tomuto poľutovaniahodnému kroku súčasnej vlády, brániť.

Bez ohľadu na to, aká zámienka sa pre takéto obmedzenie slobody slova použije, či už je to vojna v susednom štáte alebo akákoľvek iná, je to nakoniec vždy iba cenzúra a prejav fašizmu.

O ďalšom vývoji situácie vás budeme informovať.“

V pondelok 14. marca 2022 napísali:

„Stanovisko redakcie Hlavných správ k dnes medializovaným informáciám o tom, že s ruskou tajnou službou mal spolupracovať aj človek, ktorého médiá spájajú s Hlavnými správami.

Hlavné správy sa dištancujú od činnosti občasného nehonorovaného dopisovateľa, ktorý mal spolupracovať s ruskou rozviedkou. O tejto jeho činnosti nikto v redakcii nevedel. Jeho príspevky sa netýkali Ruska, nemal žiaden vplyv na chod denníka Hlavné správy. Preto žiadame, aby Hlavné správy neboli zaťahované a spájané so súkromnou aktivitou tohto občasného dopisovateľa.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *