Kategórie
Tlačové správy

Tržby HAVEL a PARTNERS v roku 2021 opäť rástli

HAVEL & PARTNERS, najväčšia nezávislá právnická firma v strednej Európe, mala v minulom roku opäť rekordné hospodárske výsledky.

Celkový obrat kancelárie medziročne stúpol o 7 %, úspešnejší pritom bol druhý polrok, kedy rast tržieb dosiahol takmer 20 %. Tržby za predaj právnych a daňových služieb vlani predstavovali 951 mil. Kč (39,0 mil. eur). V rámci českých kancelárií zodpovedal medziročný hospodársky nárast necelým 7 %, v slovenskej kancelárii potom 7,4 % a adekvátne sa zvyšovala aj ziskovosť. Z pohľadu celej skupiny, ktorá zahŕňa aj inkasnú agentúru Cash Collectors a špecializované služby daňového poradenstva, presiahol obrat 1,1 mld. Kč (45,0 mil. eur).

„Uplynulý rok sme znovu potvrdili našu silnú a mimoriadne stabilnú pozíciu na česko-slovenskom právnom trhu,“ komentuje ďalšie úspešné obdobie riadiaci partner Jaroslav Havel.

„Kancelária od svojho založenia pred 20 rokmi neustále ekonomicky rastie. Tento trend pritom nenarušili ani pokračujúca koronavírusová kríza či turbulentný vývoj ekonomiky. Opäť sa ukazuje, že sme na zmeny na trhu dobre pripravení; máme precízne finančné riadenie, dokážeme flexibilne reagovať na potreby našich klientov a neustále rozvíjame oblasti budúcnosti, akými sú napríklad digitalizácia a technológie, legislatíva, regulatorika či ESG,“ dopĺňa Havel.

Úspech kancelárie stojí pritom podľa neho predovšetkým na budovaní unikátneho vzťahu ku klientovi a schopnosti sprevádzať ho jeho biznisom, čo vedie k vytváraniu strategických partnerstiev a významnej konkurenčnej výhode.

K hospodárskemu rastu v minulom roku pozitívne prispeli všetky špecializované skupiny v rámci kancelárie, pričom medzi kľúčové oblasti aj naďalej patrili fúzie a akvizície, právne a daňové štruktúrovanie osobného majetku či nehnuteľnostné projekty. Ďalej rastie aj skupina zaoberajúca sa reštrukturalizáciami a insolvenciami či súdnymi spormi, ale aj tím poskytujúci poradenstvo v oblasti technologického práva či venture kapitálu, teda odboru zaznamenávajúceho v ostatných rokoch rekordné investície.

Vynikajúcu ekonomickú kondíciu navyše HAVEL & PARTNERS vlani opäť doplnila radom domácich i medzinárodných ocenení; stala sa znova absolútnym víťazom českej súťaže Právnická firma roka a obhájila aj prvenstvo v prestížnom globálnom rebríčku Chambers Europe Awards ako najlepšia česká advokátska kancelária.

„Verím, že tieto úspechy sú predovšetkým odrazom maximálneho nasadenia a tímovosti všetkých kolegov v kancelárii, mimoriadnej kvality našej expertízy i flexibility jednotlivých interných tímov. Pre klientov však môžu predstavovať aj utvrdenie v tom, že svoje obchodné aj privátne záležitosti zverujú do rúk tej najlepšej právnickej firmy na trhu,“ uzatvára Jaroslav Havel.


Havel a Partners
Havel a Partners

Advokátska kancelária HAVEL & PARTNERS s kanceláriami v Prahe, Brne, Bratislave, Plzni, Olomouci a Ostrave je s tímom 290 právnikov a daňových poradcov, približne 180 advokátov a celkom 500 spolupracovníkov najväčšou nezávislou právnickou firmou v strednej Európe. Medzi našich klientov patria najmä veľké medzinárodné spoločnosti, najvýznamnejšie české a slovenské spoločnosti, vrátane strategických štátnych podnikov a orgánov verejnej správy, ale aj stredné podniky, individuálni podnikatelia a investori. Je medzi nimi aj približne 150 z 500 najväčších svetových spoločností podľa publikácie Fortune 500, takmer 50 spoločností zaradených do rebríčka najväčších českých spoločností Czech Top 100 a 20 slovenských spoločnosti z TOP 100. Kancelária má v súčasnej dobe celkom 2 500 klientov. Máme najkomplexnejšiu medzinárodnú podporu dostupnú pre české a slovenské advokátske kancelárie. Poskytujeme právne a daňové poradenstvo v 12 svetových jazykoch, asistovali sme našim klientom v takmer 110 krajinách sveta. Až 70 % našich prípadov obsahuje medzinárodný prvok. Úzko spolupracujeme s poprednými medzinárodnými právnickými firmami v Európe, Ázii, Severnej Amerike, Afrike i Austrálii. Naši klienti majú vďaka tomu prístup k medzinárodným aj lokálnym znalostiam a odbornosti prostredníctvom viac ako 90 tisíc právnikov v približne 160 krajinách sveta. HAVEL & PARTNERS je najúspešnejšou kanceláriou s najkomplexnejšími službami v Česku aj na Slovensku podľa celkového súčtu všetkých nominácií a titulov v rámci doterajších ročníkov súťaže Právnická firma roka. Kancelária sa päťkrát za ostatných sedem rokov stala absolútnym víťazom tejto súťaže, kedy získala hlavné ocenenie Právnická firma roka pre domácu kanceláriu (2015, 2017, 2018, 2020, 2021). Kancelária sa radí vo všetkých odborových kategóriách medzi najviac odporúčanými právnymi firmami. Je tiež niekoľkonásobným držiteľom ceny Právnická firma roka za najlepšie klientske služby v Česku (2015, 2016, 2019 – 2021) a na Slovensku (2020, 2021). Najlepšou právnickou firmou pôsobiacou v Česku bola kancelária HAVEL & PARTNERS vyhlásená prestížnymi globálnymi ratingovými agentúrami Chambers and Partners (2020, 2021) a Who’s Who Legal (2018, 2019 – 2021). Prestížne medzinárodné ratingové agentúry EMIS DealWatch a Mergermarket zaraďujú HAVEL & PARTNERS už od roku 2010 na popredné priečky podľa počtu realizovaných transakcií v Česku. Podľa počtu realizovaných transakcií je tiež top kanceláriou v regióne východnej Európy podľa zahraničného rebríčka Refinitiv (2019). Na základe výročných cien magazínu Acquisition International sa kancelária stala pre rok 2019 právnickou firmou roka v oblasti M&A v strednej Európe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *