Kategórie
Tlačové správy

Robert Fico svojimi klamstvami a nezodpovedným postojom robí zo Slovenska ľahký terč dezinformačných kampaní cudzích štátov

Tlačová správa vicepremiérky a predsedníčky strany ZA ĽUDÍ, Veroniky Remišovej, k dnešnému protestu, organizovanému Robertom Ficom.

Robert Fico dnešným protestom predvádza nekonečné pokrytectvo. Len absolútny zúfalec robí protesty proti niečomu, čo sám inicioval a dohodol. Navyše to robí v čase, kedy nášmu susedovi na východnej hranici hrozí invázia cudzích vojsk, čo bezprostredne ohrozí našu bezpečnosť a stabilitu celého regiónu. Protest Róberta Fica v tejto mimoriadne náročnej dobe svedčí len o jednom – Robert Fico hodil Slovensko a jeho obyvateľov cez palubu a jediné o čo mu ide, je odpútať pozornosť od káuz jeho nominantov a oligarchov.

Slovensko v napätej geopolitickej situácii potrebuje jednotný postoj a stabilitu, nie protesty proti zmluve, ktorej strojcom bol samotný Robert Fico a jeho vlády.

Robert Fico a Peter Pellegrini, ktorých vlády dojednali takmer celý text zmluvy o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi, si vo funkcii premiéra veľmi dobre uvedomovali dôležitosť posilňovania bezpečnosti nášho regiónu a dôležitosť spolupráce so spojencami. Obaja dnes predvádzajú vrchol politického pokrytectva, keď protestujú proti zmluve, ktorú sami vyrokovali. Svojimi nezodpovednými a klamlivými vyjadreniami robia zo Slovenska ľahký terč dezinformačných kampaní cudzích štátov, ktoré musia mať veľkú radosť z toho, že im pomáhajú takmer všetci opoziční politici. Ukazuje to, že Slovensko nemá konštruktívnu a normálnu opozíciu, namiesto toho má len partiu vykrikujúcich oportunistov a pokrytcov, ktorým je Slovensko ukradnuté a aj v takej mimoriadne vážnej a napätej situácii svojimi postojmi bezpečnosť Slovenska ohrozujú a poškodzujú. Štandardná zmluva, ktorú má podpísanú väčšina členských krajín NATO, vrátane Maďarska alebo Poľska, v žiadnej krajine nebola predmetom takejto zvrátenej diskusie a klamstiev zo strany opozície.

V prípade napadnutia Ukrajiny môže prebiehať aktívny vojenský konflikt v tesnej blízkosti Slovenska a bolo by nezodpovedné nepracovať na posilnení našej bezpečnosti. Ukrajina je terčom hrozieb práve preto, že nie je zapojená do systému kolektívnej bezpečnosti, a na rozdiel od Slovenska sa nemôže spoľahnúť na aktívnu pomoc spojencov. To je aj odpoveď pre všetkých, čo spochybňujú naše členstvo v NATO.

Všetci by sme si želali, aby sme namiesto obáv z napadnutia Ukrajiny mohli s Ruskom riešiť rozvoj vzájomnej spolupráce, čo je ale možné iba v atmosfére vzájomnej dôvery a rešpektovania suverenity a celistvosti územia ostatných krajín strednej a východnej Európy. Národným záujmom Slovenska je mať za suseda samostatnú, nezávislú a prodemokraticky orientovanú Ukrajinu a v spolupráci s partnermi posilňovať bezpečnosť ľudí na Slovensku. Jedným z nástrojov je aj dohoda v oblasti obrany.

Zároveň pevne verím, že ihneď po schválení parlamentom pani prezidentka podpíše túto zmluvu. Ide o štandardnú medzinárodnú zmluvu a ak s ňou parlament vysloví súhlas, nie je absolútne žiadny dôvod podieľať sa na politickom marketingu Roberta Fica, ešte viac rozdeľovať spoločnosť a odkladať jej ratifikáciu.

2 odpovede na “Robert Fico svojimi klamstvami a nezodpovedným postojom robí zo Slovenska ľahký terč dezinformačných kampaní cudzích štátov”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *