Kategórie
Humanizmus Osobné

Vlejme nádej Tomášovi

Súrodenecká láska nepozná hranice.

Vlejme nádej Tomášovi

Volám sa Michaela Vasiľová a rada by som vám predstavila môjho brata Tomáša, ktorý má 23 rokov. Tomáš žil život ako my ostatní, užíval si svoju mladosť, mal prácu, ktorá ho bavila, venoval sa rodine a priateľom. Zlom prišiel v marci 2020, kedy Tomášovi bežné vyšetrenie obrátilo život na ruby. Spustil sa kolotoč vyšetrení na neurológii, opakované MR, CT vyšetrenie ukázalo nádor na mozgu.

Prvotná liečba priniesla úľavu len na chvíľu

Tomáš, silný mladý muž, podstúpil dve operácie mozgu, kde bol verdikt, že sa nedá nádor vyoperovať celý. Histológia ukázala, že ide o ojedinelý nádor anaplastický astrocytóm who III.

Prišli ťažké chvíle pre celú rodinu, slzy, strach, beznádej, ale Tomáš s vierou a bojovnosťou absolvoval liečbu. Chemoterapia, ožarovanie stav stabilizovalo, prišlo veľké nadšenie cez slzy a strach, ale bol opäť s nami doma.

Všetko sa zmenilo v auguste minulého roka, kedy sa Tomáš necítil dobre a vyšetrenia ukázali, že sa tá pliaga vrátila. Začal mať veľké bolesti krížov, ktoré trvali nekonečné dva dni, prišlo ráno a Tomáško sa nedokázal postaviť na nohy, prevoz do nemocnice. Znovu kolotoč vyšetrení, kde MR ukázalo metastázu na mieche bez možnosti operácie. Naše čakanie, čo ide nasledovať, bolo nekonečné, no prišli slová, že pre môjho brata viac nevedia urobiť.

Mladý človek ktorý bol plný života a ktorý si mal život užívať, ostal pripútaný na lôžko a odkázaný na pomoc nás. No po preplakaných a utrápených dňoch som kontaktovala pár kliník v zahraničí, kedy sa vrátila nádej pre Tomáška.

Tomášovi svitla nádej v Nemecku, no potrebujeme vašu pomoc

Nádej prišla z Viedne, po komunikácii s pánom doktorom MUDr. Martinom Lužbetákom M.Sc. Pán doktor si vyžiadal tkanivo, z ktorého bol robený rozbor v Düsseldorfe (Next gen oncology group), a mohli nám určiť správnu liečbu. Liečba onkolytickými vírusmi spočíva v tom, že pri podaní ničia len nádorové bunky (chemoterapia ničí aj zdravé ) a zároveň nepriamo stimulujú imunitný systém, aby prestal chrániť nádorové bunky. Všetkých nás táto správa veľmi potešila, ale takisto sme so strachom čakali, čo takáto liečba obnáša a koľko bude stať. A teraz k podstate. Cena len jednej takejto kúry je neuveriteľných 28 000 € plus prevoz do Düsseldorfu, čo vychádza 3 300 € tam a 3 300 € naspäť RZP. Povieme si na rovinu, že nevieme koľko kúr bude potrebných a my nie sme schopní takéto obrovské sumy pokryť z vlastných zdrojov. Preto vás všetkých zo srdca prosím, pomôžte nám dať šancu mladému človeku, ak existuje nádej. Vrúcne prosíme o pomoc všetkých dobrých ľudí, každé jedno euro pomôže a takisto šírením nášho príbehu. Viem, že sú to astronomické sumy, ale pevne verím, že vďaka vám, oslovením firiem a nadácií môžeme spoločne pomôcť Tomášovi dobehnúť do cieľa a poraziť tú zákernú pliagu. Prosím vás podporte nás v tomto ťažko boji. Pomôžme spoločne nášmu bratovi, synovi a kamarátovi, aby znovu stál na vlastných nohách a mohol kráčať životom spolu s nami.

Ďakujeme

Ďakujeme

Autor: Michaela Vasiľová. (Zdroj: Donio.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *