Kategórie
Tlačové správy

Podarilo sa nám presadiť viacero výhod

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k novým opatreniam, ktoré dnes schválila vláda.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za úspech, že sa konečne podarilo presadiť opatrenia a výhody pre očkovaných, po ktorých dlhodobo volala. Vyjednávanie s odborníkmi na ministerstve zdravotníctva a koaličnými partnermi tak malo svoj zmysel.

„Našou kľúčovou požiadavkou bolo, aby tí, ktorí sa dali zaočkovať, v snahe chrániť seba a aj svoje okolie, mali voľnejší režim. Nejde ani tak o poďakovanie pre nich, ako o zníženie rizika, že nám títo ľudia nezaplnia nemocnice. Boj za slobodu pre očkovaných a prekonaných sa vyplatil a nám sa podarilo presadiť nielen otvorenie športu, škôl a kultúry, ale aj zrušenie zákazu zhromažďovať sa, za ktoré sme urputne bojovali. Teší ma, že nové opatrenia budú dávať väčší zmysel a pripravia nás na život s omikronom,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Dobrou správou pre Slovensko je podľa strany SaS aj pokračovanie v prezenčnom vyučovaní podľa školského semafora.

„Otvorené máme všetky školy, pričom prezenčne sa momentálne vzdeláva 98,7 percenta žiakov. Nevidíme preto najmenší dôvod zatvárať školy a hazardovať s budúcnosťou našich detí. Prezenčné vyučovanie sa týka krúžkov a všetkých škôl, dokonca aj vysokoškolských, ktorých študenti môžu prezenčne študovať v režime OP,“ priblížil minister školstva a podpredseda SaS Branislav Gröhling.

V rámci nových opatrení sa strane SaS podarilo presadiť aj uvoľnenie podmienok pre šport detí a mládeže a návrat divákov na štadióny.

„Deti od 0 do 12 rokov sa budú podľa nových pravidiel považovať akoby za zaočkované a k tréningovej činnosti a súťažiam nebudú potrebovať nič. Staršie deti a mládež do 18 rokov budú fungovať v rámci tréningov a súťaží v režime OTP, pričom postačuje školský samotest. Tieto podmienky predstavujú kľúčový signál pre návrat športu na Slovensko,“ doplnil štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár.

„Strana SaS chráni vo vláde slobodu občanov a to aj v týchto ťažkých časoch. Robíme to ale zodpovedne. Všetci by sme chceli žiť bez opatrení, to však nejde. Toto je momentálne to najlepšie, čo sa nám podarilo vyrokovať. Som hrdá, že som práve v tíme SaS, kde sa nám podaril malý zázrak vo forme viac voľnosti v epidemiologicky náročných časoch,“ uzavrela predsedníčka zdravotníckeho výboru Janka Bittó Cigániková.

Jedna odpoveď na “Podarilo sa nám presadiť viacero výhod”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *