Kategórie
Tlačové správy

Občianske združenie LiKE – Máme radi Košice! podáva podnet na prešetrenie legálnosti umiestnenia billboardu na Podhradovej!

Dlho sa rozpráva o odstraňovaní takzvaného vizuálneho smogu, ktorý zapríčiňujú veľké reklamné pútače pri ceste.

V združení LiKE sa rozhodli riešiť problém s billboardmi pri križovatke Cesta pod Hradovou × Kavečianska cesta. Tamojšie billboardy sú nielen vizuálnym smogom, ale stoja pár centimetrov od okraja cesty a jeden dokonca priamo zhoršuje výhľad na dopravné značenie, čím môže ohrozovať bezpečnosť premávky.

„Konať sme začali na základe podnetu, ktorý som našiel na sociálnej sieti. Ak sa na umiestnenie billboardov pozriete bližšie je pravdou, že môžu byť nebezpečné. Mesto Košice sa pred nedávnom pustilo do odstraňovania nelegálnych billboardov, a tak veríme, že sa budú týmto naším podnetom zaoberať a že pomôžeme k zvýšeniu bezpečnosti na Ceste pod Hradovou. Rovnaký podnet sme zaslali krajskému dopravnému inšpektorátu v Košiciach,“ hovorí Matej Kundrát, predseda OZ LiKE – Máme radi Košice!

OZ LiKE – Máme radi Košice! sa usiluje o vytvorenie platformy pre aktívnych Košičanov, ktorí chcú pomôcť verejnému priestoru v Košiciach. Aktivita jednotlivca je dôležitá, no ak sa spojí viacero jednotlivcov, dokážu spoluprácou dosiahnuť ďaleko vyššie ciele. Tento rok členovia tohto OZ spoločne vyčistili brehy Hornádu v Košiciach pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia, rovnako pri Hornáde pracovali na odstránení inváznej rastliny – pohánkovca, prispeli 50 pripomienkami do Scenára pre Košice a mnoho ďalšieho.

„Okrem našich stálych podujatí, chceme posúvať podnety ľudí kompetentným orgánom. Rozumieme, že ľudia nemajú čas zakaždým, keď vo svojom okolí narazia na vec, ktorá ich trápi, ju komunikovať priamo orgánom za to zodpovedným. Preto sme sa rozhodli tieto podnety spracovávať. Samozrejme, nie všetky podnety od obyvateľov sú relevantné a dajú sa riešiť. Pred akýmkoľvek podaním sa o ňom s kolegami porozprávame a vyhodnotíme, či ho budeme posúvať kompetentným orgánom,“ zakončil Matej Kundrát, predseda OZ LiKE – Máme radi Košice!


Občianske združenie LiKE vzniklo začiatkom roka, zatiaľ má desiatku aktívnych členov a jeho cieľom je vytvoriť platformu pre všetkých Košičanov, ktorí majú záujem o verejný priestor a chcú sa zapájať do komunitného života v Košiciach. Je lepšie, ak sa aktívni ľudia spoja v skupine, ako keby mali svoje nápady realizovať samostatne.

Foto:

Podnet na prešetrenie legálnosti umiestnenia billboardu
Podnet na prešetrenie legálnosti umiestnenia billboardu.
Cesta pod Hradovou
Cesta pod Hradovou.
Nebezpečný billboard
Nebezpečný billboard.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *