Kategórie
Humanizmus

Prišli o všetko. Vďaka vám majú nový domov

Predstava pokojného rodinného života zmizla v plameňoch. Sašku im však nezoberú!

rodina Polákovcov

Milí priatelia, ako sme vás v stredu informovali, na naše dvere zaklopala rodina, ktorej život sa nedávno otočil o stoosemdesiat stupňov. Mladý manželský pár žil so svojou dcérkou v chate na okraji Bratislavy. Pokojný život im ale prekazil nečakaný požiar, ktorý vznikol kvôli skratu v elektrických rozvodoch. Ich príbytok zhorel do tla. Prišli o všetko.

Blízka rodina mala pre nich iba riešenie bývania v jednej izbe bez elektriny… Keďže im zhoreli aj doklady, otec, ktorý je s dcérkou na rodičovskom, si nebol schopný vybrať ani rodičovský príspevok.

Ihneď sme zmobilizovali vaše aj naše sily. Úradom sociálno – právnej ochrany sme dokázali garantovať, že hľadáme bezpečný domov, a tak rozhodli, že im nezoberú dcérku.

Na druhý deň sa nám vďaka dobrým dušiam podarilo pre rodinu zabezpečiť dvojizbový byt, v ten istý deň sa do neho nasťahovali a celý si ho do detailu poupratovali. Veríme, že svitá na šťastný koniec tohto príbehu.

Na našom príbehovom e-shope sme s vami zatiaľ vyzbierali takmer 800 €, no mnoho výdavkov nás ešte čaká. Mamka Helenka si aktívne hľadá zamestnanie a čakáme už len na odpoveď od upratovacej služby, kde si podala žiadosť o prácu. No okrem úhrady nájmu bytu na dva mesiace nás čaká veľa poplatkov na vybavenie nových dokladov, nákup potravín a hygienických potrieb na celý mesiac, ako aj dokúpenia základných osobných vecí, ktoré trochu zmiernia traumu z požiaru. Len bezmocne sledovali, ako im všetko zhorelo.

Rýchlou reakciou vás a nasadenou profesionalitou našich terénnych pracovníkov sme vedeli zakročiť včas a podať tejto rodine pomocnú ruku. Takéto vážne situácie zažívame pravidelne. Našu pomoc a služby vyhľadáva stále viac a viac rodín. Pomoc od vás, našich darcov, je absolútne kľúčová.

Ďakujeme, že čítate do konca príbehy o deťoch, ktoré nie je počuť.

Chcem pomôcť Saške a ďalším deťom v núdzi

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *