Kategórie
Osobné

Svedectvo

Dokument odhaľujúci pravdu, ktorá mala ostať ukrytá.

Ročne sa na území Českej republiky zabije 124 miliónov zvierat kvôli produkcii mäsa, mlieka a vajec. Toto číslo je tak obrovské, že si ho možno ani nevieme predstaviť. A dokážeme si predstaviť, kde a ako také množstvo zvierat žije?

Dokument Svedectvo odhalí pravdu, ktorú živočíšny priemysel zámerne tají. Prenikne za ostnaté ploty a vysoké múry českých veľkochovov, aby ukázal, aký je skutočný život zvierat, ktoré boli degradované na tovar. Predstavia konkrétnych jedincov, ktorí sa ukrývajú za úhľadnými balíčkami v obchodoch a ukáže ich ako jedinečné bytosti, ktoré bojovali o život do posledného dychu.

Svedectvo odkryje, ako veľmi sú ľudia klamaní reklamami, ktoré zámerne vytvárajú falošnú predstavu o šťastných zvieratách na lúke zaliatej slnkom. Pomocou záberov zo skrytých kamier nahliadne do toho, ako sa ľudia k zvieratám správajú, keď si myslia, že sa nikto nepozerá. Dokument prinesie okrem iného i rozhovory s ľuďmi, ktorí sa rozhodli pre etický spôsob života, uvedie informácie od zdravotníkov, športovcov, psychológov a v neposlednom rade i úspešných umelcov alebo právnikov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *