Kategórie
Osobné

Milý Ježiško!

Určite si pamätáš, že Ti každý rok píšeme list.

List Ježiškovi

Vlastne my vieme, že si to pamätáš, lebo podľa toho ako sa u nás veci majú, ho pravidelne aj čítaš. Tak by sme Ťa chceli pochváliť, že Ti to s tým hľadaním domovov už ide celkom pekne, aj maškrty vieš nabaliť, a tak sme Ti vymysleli trocha ťažšiu úlohu. Tento rok pre Teba máme naozaj veľkú výzvu, a vôbec nevieme, či aj v tejto zložitej situácii nám vieš pomôcť.

Napíšeme Ti na rovinu, že nám prší na hlavu a tety tu robia paniku. Je to sranda, ako tu zúfalo pobehujú, môžeme na nich štekať, ale akosi im nevieme vyčariť úsmev na tvári. Nevieme presne, čo sa deje, ale všimli sme si, že osem kotercov je stále prázdnych, neprichádzajú noví kamoši. Najprv sme si mysleli, že už nie sú psíky v núdzi, že my sme poslední mohykáni, ale furt tu telefonujú a vravia, že koterce sú „odrastené“, „obmastené“ alebo čo (pozn. redakcie: odstavené), a že nemôžu prijať nových psíkov, lebo je v kotercoch po daždi plaváreň. Jedna teta tu na mňa práve kričí, že Ti sem mám dať odkaz (no, to už tak ja viem, čo je), aby si si mohol pozrieť fotky a ich prosbu o pomoc.

Odkaz: OZ Dog Azyl.

Ježiško kukaj, na Tvoju česť sme Ti zmajstrovali Betlehem, ale Dakota má dieru nad hlavou a netvári sa nadšene. Náš Vianočný tím sa zmenil, lebo kamošom, ktorí Ti vlani písali, si už našiel domovy (tak sa to volá, hej?). Si úplne najlepší a ďakujeme za kamošov, ale my stále bývame v útulku vo Veľkom Mederi. Starajú sa o nás tety a ujovia z Dog Azylu. Super partička, ani sa nesťažujeme, máme vždy čo papať, čerstvú vodičku, ale prší nám na hlavu. Je tu síce dosť zima, ale vždy nám zabezpečia super slamu a matrace, ktoré sa tak dobre trhajú, takže sa aj pohráme.

Dni ubiehajú jeden za druhým, stále rovnako… Cez víkendy tu bývalo rušnejšie, objavovali sa aj cudzí ľudia, a vtedy niektorý náš kamarát aj zmizol… Niektorí sa vrátili, pochválili sa, že boli na prechádzke, ale niektorých sme už nikdy nestretli… Kam išli? A prečo sa nevrátili? Teraz je ale nejaký lokdávn, to je asi niečo zlé, lebo sem vôbec nikto nechodí a my nemáme žiadnu zábavu okrem naháňačiek vo výbehoch…

Okrem stálej paniky okolo tej strechy sa tu často opakuje slovo „rodina“… Má to s tým ich zmiznutím niečo spoločné? Myslíš, že je rodina to miesto, kde nie sú mreže, je teplo a vždy voľný pelech? Tie spomínané prechádzky sa robia aj v tej rodine? Odpusť nám, že máme toľko otázok, ale my sme toto ešte nikdy nezažili a nevieme aké to je. Ježiško, Ty robíš zázraky… Myslíš, že by si nám mohol pomôcť zohnať tú rodinu? Čo k tomu treba? My okrem lásky, oddanosti, poslušnosti a vernosti nemáme nič… Myslíš, že by to mohlo stačiť?

A počuj, keď nám zoženieš tú rodinu a my odídeme, to bude znamenať, že ľudkovia z Dog Azylu môžu do nášho bývalého koterca vziať iných psíkov z ulíc? No, keď to takto funguje, tak Ťa veľmi ale veľmi pekne prosíme, pomôž nám dostať sa domov, aby sme uvoľnili miesto pre iné mrznúce psíky, ktoré nemajú čo papať.

Prerátali sme to viackrát – síce nám vždy vyšiel iný výsledok, počítať asi nevieme – ale momentálne tu nie sú voľné miesta. Hmm, to asi znamená, že naši kamoši vonku v tuhej zime sú odkázaní sami na seba, lebo my sme v bezpečí… Je nám z toho smutno.

Nie sme si celkom istí, čo sú to Vianoce, ale vieme, že sa vtedy rozdávajú darčeky. Môžeme teda dostať na Vianoce novú rodinu?

Ale počkaj, skôr ako to začneš vybavovať, vysvetlíš prosím ľuďom, že MY NIE SME VIANOČNÝM DARČEKOM, práve naopak, oni by boli darčekom pre nás?

Ježiško, Ty sa vieš aj podeliť o informácie o nás na Facebooku? Ani to nevieme, čo znamená, ale vraj nám to zvyšuje príležitosť na nový domov, a možno by to Tebe uľahčilo robotu s hľadaním…

Ježiško, počuj ešte, mali by sme ďalšiu prosbu. To sme si už povedali, že nám nájdeš nové domovy, takže nás sa to netýka, ale kamoši čo prídu z ulice, by sa asi potešili, keby nemuseli byť v takých mokrých kotercoch ako my, ale mohli by sa nasťahovať do suchého, nového a bezpečného. Ako sme už na začiatku písali, strecha má akési medzery, cez ktoré sem tečie voda. Naše baby majú ťažkú hlavu, obávajú sa, že bude treba „odraziť“ aj ďalšie koterce, lebo im chýbajú nejaké financie (dá sa to jesť?). Ježiško, Ty vieš, kde sa tie financie dajú zohnať? A akú to má príchuť?

Zbierka na novú strechu

Práve nám našepkávajú, že by si mohol poprosiť ľudí, aby sa pridali a pomohli nám. Zvládneš to?

Kukaj, toto ukáž dobrým tetám a ujom, sú tam všelijaké srandovné veci, ktoré baby potrebujú k tej streche. Vraj stačí klikať správne a my budeme konečne v suchu.

Odkaz: www.preutulky.sk.

Máme v Tebe plnú dôveru, pomôž nám prosím.

Ďakujeme.

Tvoji Azyláci


P. S.: Keby si mohol pribaliť nejaké maškrty, granulky alebo konzervy, kým vybavuješ, budeme vďační.

Keby si predsa nestihol nakúpiť granulky, toto je účet (alebo čo), kde vraj môžeš poslať peniažky a tety nám nakúpia. A keď povieš ľuďom o tej našej chromej streche, tiež im prosím ukáž toto dlhé číslo, oni vraj už budú vedieť.

Pre Slovensko Tatra Banka:
IBAN: SK27 1100 0000 0029 2685 7357
SWIFT: TATRSKBX
Účel platby: VIANOCE

Pre Česko FIO banka (transparentný účet):
2101538925/2010
Účel platby: VIANOCE

PayPal: dogazyl@azet.sk

Ak nás chceš spoznať osobne daj dopredu vedieť na dogazyl@azet.sk, lebo sa musíme učesať.

Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujeme a prajeme šťastné a veselé Vianoce!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *