Kategórie
Tlačové správy

S Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou, a.s. môžete ušetriť až 1 000 eur ročne

O nenahraditeľnosti pitnej vody pre ľudský organizmus a jeho správne fungovanie Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. pravidelne informujme, no vedeli ste, že správny výber nápoja pre pitný režim môže zásadne ovplyvniť aj váš rodinný rozpočet? Premýšľali ste niekedy nad tým, že práve voda z vodovodu, ako najdôležitejší a nepochybne i najzdravší nápoj, vám môže ušetriť i nemalé peniaze? Neveríte? Počítajte s nami.

Pitie pitnej vody v rodine

Vzhľadom na to, že u ľudí je z rôznych príčin stále badateľná vysoká miera konzumácie minerálnych a kupovaných balených vôd, urobili sme nasledujúci malý prieskum s pomerne prekvapivým záverom.

Predstavme si trojčlennú rodinu. Odborníkmi odporúčaný denný príjem tekutín je aspoň 2,5 l na osobu. A rok má 365 dní. Traja členovia rodiny takto ročne spolu vypijú asi 2 737,5 litra.

Pri cene stolových, minerálnych aj sladených vôd, ktoré sú na trhu ponúkané ako alternatívy pre pitný režim, sme v našom prieskume vybrali v septembri 2021 na porovnávacom internetovom portáli 5 obľúbených a lacných minerálnych a stolových vôd s cenou za 1 l v rozpätí od 0,15 do 0,69 €. Takto vzniknutú priemernú cenu 0,36 € za liter, sme násobili ročnou spotrebou trojčlennej domácnosti a z príkladu vyplýva, že i lacné stolové a minerálne vody pri dodržaní odporúčaného pitného režimu budú stáť ročne 3 člennú rodinu približne 985,50 €.

Pri sladených vodách si môžeme priplatiť dokonca ešte oveľa viac. Pre potreby nášho prepočtu sme ceny 5 obľúbených sladených nápojoch pohybujúcich sa v rozmedzí od 0,42 € do 0,99 € za 1 liter spriemerovali. Pitný režim postavený na nákupe sladených vôd s priemernou cenou 0,67 € za 1 liter tak zaťaží náš spomínaný domáci rozpočet sumou až zhruba 1 834 € ročne.

Cena pitnej vody z vodovodu, ktorú obyvateľom privádza Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. je 1,68 € za 1 000 litrov, a to znamená, že jeden liter stojí 0,00168 € a trojčlenná rodina tak zaplatí ročne len 4,60 €!

Človek naozaj nemusí byť ani víťaz matematických olympiád, aby na základe týchto výpočtov zistil, že pitná voda z vodovodu okrem toho že je zdravá, kvalitná a šetrná k nám i životnému prostrediu, je rozhodne aj veľkorysá k našim peňaženkám.

A uznajte, že to je dobrá voľba. Pre nás aj naše rodiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *