Kategórie
Tlačové správy

Žlté pokladničky opäť zaplavia Slovensko

Vo štvrtok 21. októbra sa v uliciach 371 miest a obcí Slovenska uskutoční tradičná pokladničková zbierka Hodiny deťom na podporu detí žijúcich v jednorodičovských rodinách. Po minuloročnej nútenej pandemickej prestávke tak do ulíc opäť vyjde viac ako 6 000 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami.

Hodina deťom
Hodina deťom.

Pokladničková zbierka Hodiny deťom sa od svojho vzniku v roku 2007 stala na Slovensku tradíciou. Dnes sa do nej zapájajú stovky dobrovoľníckych tímov, ktoré v tento deň umožňujú okoloidúcim v uliciach prispieť na dobrú vec ľubovoľnou sumou.

„Zbierku v uliciach vnímame každoročne ako určitý symbol projektu Hodina deťom a jeho kľúčových posolstiev, ktorými sú vzájomná pomoc a spájanie ľudí v prospech detí na Slovensku. Naša zbierka je práve o tomto – o dobrovoľníckych tímoch, ktoré každoročne a za každého počasia prinášajú v deň zbierky k ľuďom žlté pokladničky, je o štedrých darcoch, ktorí do týchto pokladničiek prispievajú a v neposlednom rade je o deťoch, ktoré potrebujú pomoc. To, že v tomto roku opäť narástol počet dobrovoľníckych tímov, a to aj napriek tomu, že v uplynulom roku sme zbierku kvôli pandemickým opatreniam po prvýkrát v histórii realizovať nemohli, je pre nás dôkazom, že ľudia tieto posolstvá vnímajú, a že im nie je ľahostajný osud druhých. A my sme za to samozrejme nesmierne vďační,“ vraví Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska.

Sloganom tohoročnej kampane Hodiny deťom je „Hodina deťom, s jedným rodičom“. Odkazuje na skutočnosť, že Hodina deťom sa od svojho aktuálneho ročníka rozhodla prostredníctvom organizácii, ale aj grantovej výzvy pre individuálnych žiadateľov, podporovať práve deti osamelých rodičov.

„Hodina deťom je program s viac ako 20-ročnou tradíciou. Napriek tomu sa stále snažíme otvárať témy, ktoré považujeme za naliehavé a aktuálne. Život detí v jednorodičovských rodinách si určite zaslúži našu pozornosť a posledný rok pandémie COVID-19 ešte zreteľnejšie ukázal, akým bariéram skutočne čelia. Mnohé z týchto rodín žijú na hranici, alebo za hranicou chudoby a aj zdanlivo malá finančná pomoc im môže výrazne pomôcť,“ dodáva Ondrej Gallo.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Hodina deťom prepája tých, ktorí potrebujú pomoc s tými, ktorí im ju môžu a chcú poskytnúť. Prostredníctvom zbierky sa v priebehu 23 rokov podarilo podporiť už takmer 2 000 projektov.

Darcom sa môže stať ktokoľvek. Prispieť môže ľubovoľným finančným darom do žltej pokladničky počas zbierky v uliciach 21. októbra 2021, online na www.hodinadetom.sk, alebo zaslaním prázdnej SMS v hodnote 4 € na číslo 800.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *