Kategórie
Tlačové správy

Odsudzujeme správanie futbalových výtržníkov a žiadame exemplárne tresty

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k zápasu Spartak Trnava – Slovan Bratislava.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) odsudzuje správanie sa futbalových výtržníkov počas zápasu Spartak Trnava – Slovan Bratislava. Pre obidva tímy zároveň očakávame exemplárne tresty.

„V mene všetkých slušných priaznivcov športových podujatí a v mene všetkých detí, ktorých bolo na derby Trnava – Slovan na štadióne v Trnave neúrekom, sa dištancujem od nechutného správania sa časti fanúšikov z oboch táborov. Rizikový zápas Fortuna ligy bol nezvládnutý v mnohých ohľadoch. Vyzývame vedenie slovenského futbalu, aby v tejto kauze postupovalo veľmi razantne,“ uviedol štátny tajomník ministerstva školstva Ivan Husár.

Podľa podpredsedu Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Radovana Slobodu je takéto správanie absolútnou neakceptovateľnou hanbou pre celý slovenský futbal.

„Žiadame exemplárne tresty pre oba tímy, pretože nielen, že zlyhala organizácia zápasu, ale každý tím nesie vinu za svojich fanúšikov. Únia ligových klubov musí rozhodnúť promptne a rýchlo, aby to bolo ponaučenie pre ďalšie zápasy. Je neprijateľné, keď namiesto kvalitného futbalu, majú všetky naše mladé talenty za príklad len bitku a násilnosti,“ doplnil poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *