Kategórie
Tlačové správy

Cyklisti si zaslúžia komplexnejšie riešenia pre svoju bezpečnosť

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k návrhu opozície o novele zákona o cestnej premávke.

Cyklisti si podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) zaslúžia komplexnejšie riešenia pre zvýšenie bezpečnosti na cestách, ako predkladá opozícia.

„Je smiešne, že o ochrane cyklistov dnes hovoria smeráci, ktorí tu pre ich bezpečnosť celé roky nič neurobili. Dostatočný bočný odstup je však len jedným z riešení, ktorý zníži úmrtnosť cyklistov na našich cestách. Nejde len o budovanie cyklotrás, ale musíme sa zamerať aj na efektívnejšie meranie dodržiavania rýchlosti či zabezpečenie stacionárnych radarov pre mestá a obce. Taktiež musíme začať diskutovať o možnosti, ktorá je úplne bežná v zahraničí, a to, aby si mestá a obce sami vyberali pokuty za prekročenie rýchlosti,“ povedal podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda.

Za stranu SaS hľadá riešenia aj tímlíder pre dopravu Ladislav Matejka.

„Občianske združenie Cyklokoalícia na riešeniach pre bezpečnosť cyklistov pracuje už 10 rokov a dosiahli viacero zlepšení. Preto s nimi, ako aj s ministerstvom dopravy a vnútra rokujeme o zásadnejších zmenách, ktoré prispejú k väčšej bezpečnosti cyklistov na cestách. Je absolútne nevyhnutné, aby sme zastavili nárast počtu obetí a zranení cyklistov na cestách,“ doplnil krajský predseda SaS v Trenčíne Ladislav Matejka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *