Kategórie
Tlačové správy

Považujeme za kľúčové prijať ústavný zákon o dôchodkoch

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k ústavnému zákonu o dôchodkoch.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za kľúčové prijať kvalitný ústavný zákon o dôchodkoch, ku ktorému sme sa zaviazali v PVV.

„Jedna z podmienok uvoľnenia finančných prostriedkov z plánu obnovy je zvýšenie udržateľnosti dôchodkového systému. Je to nevyhnutné, keďže naším verejným financiám hrozí krach a dôchodkový systém k tomu významne prispieva. Sklamalo nás však, keď sa pán minister Krajniak vyjadril, že sa nebude pokúšať o prijatie spomínaného ústavného zákona, ale namiesto toho predstavil novelu zákona o sociálnom poistení s časťami, s ktorými nemôžeme v žiadnom prípade súhlasiť. Ide napríklad o zvýšenie daňovo-odvodového zaťaženia či diskrimináciu ľudí, ktorých deti vykonávajú verejnoprospešné povolania alebo im deti zomreli,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Peter Cmorej.

Aj z toho dôvodu sa strana SaS rozhodla vytvoriť priestor na rokovanie o ústavnom zákone o dôchodkovom systéme.

„Konferencia, ktorú organizujeme 22. septembra, má za cieľ nájsť spoločné prieniky bez ideologických zafarbení. Verím, že pozvanie na konferenciu príjme aj minister Milan Krajniak, keďže naším spoločným cieľom je stabilizovať dôchodkový systém na Slovensku,“ uzavrel Peter Cmorej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *