Kategórie
Tlačové správy

Nový advokát v Taylor Wessing

Slovenskú pobočku advokátskej kancelárie Taylor Wessing zaradilo vydavateľstvo The Slovak Spectator už druhý rok po sebe na druhé miesto medzi najväčšími medzinárodnými kanceláriami¹. Kancelária od septembra 2021 opäť posilňuje svoj tím a teší sa z príchodu nového advokáta, Vladimíra Poličku.

Taylor Wessing Bratislava je podľa uvedeného rebríčku už tretí rok v rade najväčšou medzinárodnou advokátskou kanceláriou podľa počtu právnikov. V súčasnosti v nej pracuje 31 právnikov.

Vladimír Polička prevezme vedenie nového oddelenia, ktoré vzniklo spojením dvoch právnych tímov – tímu Práva nehnuteľností, ktoré vedie Jana Brezinová a tímu Bankového a finančného práva, ktoré vedie Silvia Hlavačková.

Nové oddelenie bude mať 6 členov a bude okrem iného poskytovať komplexné poradenstvo pri výstavbe, financovaní a prevodoch komerčných nehnuteľností.

Rastúci význam tohto odvetvia ilustruje aj najväčšia realitná transakcia v histórii Slovenska – kúpa obchodného centra Aupark v Bratislave². V nej sme poskytovali právne poradenstvo jednému z dvoch kupujúcich – Tatra Asset Management.

Vladimír Polička vysvetľuje: „Na svoje nové pôsobenie sa veľmi teším a vážim si dôveru partnerov Taylor Wessing, ktorú mi týmto prejavili. Samozrejme si uvedomujem výzvy, ktoré ma prevzatím vedenia nového oddelenia očakávajú. Som si však istý, že s tímom skvelých profesionálov v Taylor Wessing a využitím mojich dlhoročných skúseností bude naša spoločná cesta veľmi úspešná.“

JUDr. Vladimír Polička vyštudoval právo na Univerzite Komenského v Bratislave a má viac ako 20 ročnú právnu prax v medzinárodných a lokálnych bankách a advokátskych kanceláriách. Posledné 4 roky pôsobil v advokátskej kancelárii Kinstellar, kde sa špecializoval na bankovníctvo, financie a kapitálové trhy a oblasti nehnuteľností, stavebníctva a plánovania so zameraním na financovanie projektov. Vladimír ovláda anglický jazyk.

„Pri našej veľkosti a súčasnej pandemickej situácii si uvedomujeme dôležitosť budovanie kompaktných, no zároveň flexibilne a priamo riadených tímov s hlbokou špecializáciou. Úloha tím lídra čiastočne nahrádza úlohy riadiaceho partnera v danej oblasti, v danom tíme. Koordinácia tímu, odborné vedenie, vzdelávanie, budovanie obchodných príležitostí – to všetko zastreší Vladimír so svojimi dlhoročnými skúsenosťami v oblasti práve nehnuteľností a bankového práva,“ uviedol riadiaci partner kancelárie, Andrej Leontiev.


O Taylor Wessing Slovensko

TaylorWessing e/n/w/c advokáti s. r. o. na Slovensku dominuje v poskytovaní právneho poradenstva pre priemyselné odvetvia budúcnosti.

V roku 2020 (rovnako ako v roku 2019) ju The Slovak Spectator označil v celkovom hodnotení ako druhú najväčšiu medzinárodnú kanceláriu na Slovensku. Taylor Wessing získala v roku 2015 hlavnú cenu Via Bona Slovakia, Cenu za zodpovedné podnikanie.

O Taylor Wessing

Taylor Wessing je medzinárodná advokátska kancelária s viac ako 1.000 právnikmi, ktorá poskytuje právne služby klientom z najdynamickejších odvetví priemyslu. Pri poskytovaní právnych služieb našim klientom sa zameriavame na dosiahnutie požadovaného cieľa, pomáhame im uspieť inovatívnym pohľadom na ich podnikanie. Našich 28 kancelárií v Európe, na Blízkom Východe a Ázii ako aj dve zastúpenia v USA nepredstavujú len formálnu prítomnosť v regióne – spájajú to najlepšie z miestneho podnikania, priemyslu a kultúrneho povedomia s medzinárodnými skúsenosťami s cieľom poskytovať rozumné obchodné riešenia pre našich klientov.

1 000+ právnikov 300+ partnerov 28 kancelárií 16 jurisdikcií


¹ Smedata.sk

² www.startitup.sk

Jedna odpoveď na “Nový advokát v Taylor Wessing”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *