Kategórie
Tlačové správy

Nové multifunkčné ihrisko na Lachovej v Petržalke

V Petržalke okrem novej tartanovej dráhy na Dudovej tento rok vznikne aj nové multifunkčné ihrisko pri základnej škole na Lachovej 1, ktoré bude spĺňať požiadavku pre viacero športových aktivít, a to: atletika, basketbal, hádzaná, malý futbal, loptové a školné hry, nohejbal, tenis, volejbal, detské ihriská a pod. Vybavenie športoviska bude vrátane basketbalovej konštrukcie, bránok na malý futbal, sady komplet na tenis, sady komplet na volejbal a pod.

Petržalka so 120-tisíc obyvateľmi je najväčšia bratislavská mestská časť a v prípade samostatného mesta by bolo 3 najväčšie mesto na Slovensku. Aj preto budovanie nových športovísk by malo byť neustálou súčasťou života mestskej časti s ohľadom na potreby a požiadavky obyvateľov.

A práve v Petržalke na názory a požiadavky obyvateľov počúvame a preto aj v spolupráci so základnými školami budujeme nové športoviská alebo rekonštruujeme už skôr vybudované. Jednou z rekonštruovaných lokalít pre športovcov v roku 2021 bolo vybudovanie novej tartanovej dráhy na Dudovej.

„Ďalšou lokalitou, kde by sme chceli vybudovať pre naše športujúce deti nové športovisko je lokalita základnej školy Lachova. Tu by sme chceli a pracujeme na vybudovaní nového multifunkčného ihriska,“ uviedol Pavol Škápik, predseda poslaneckého klubu Team Vallo.

Na základe projektovej dokumentácie je odhadovaná cena na vybudovanie športoviska takmer 90 000 € a v rámci rozpočtu mestskej časti sú už naň vyčlenené prostriedky.

„Nové multifunkčné ihrisko bude spĺňať požiadavku pre viacero športových aktivít, a to: atletika, basketbal, hádzaná, malý futbal, loptové a školné hry, nohejbal, tenis, volejbal a pod. Vybavenie športoviska bude vrátane basketbalovej konštrukcie, bránok na malý futbal, sady komplet na tenis, sady komplet na volejbal,“ doplnil Škápik.

Mestská časť Petržalka práve dnes spustila verejnú súťaž na zhotoviteľa tohto projektu a podklady sú verejne dostupné na stránke Josephine.Proebiz.com.

„Podpora športu a športujúcich ľudí je jednou z priorít poslancov Team Vallo a aj starostu mestskej časti Jána Hrčku. Aj v spolupráci s ním sme okrem projektov na Dudovej či Lachovej podporili prostredníctvom grantov aj športové kluby, ktoré práve v čase korona situácie nutne potrebovali pomoc mestskej časti,“ uzavrel Pavol Škápik.

Takto boli cez dotáciou podporené tento rok kluby ako FC Petržalka (40 000 €), Gymnastické centrum (32 000 €), Hokejový klub Petržalka 2010 (15 500 €), BSC klub (19 300 €) Klub modernej gymnastiky Danubia (17 600 €), MŠK Iskra Petržalka (16 300 €) atď.

Pavol Škápik
predseda poslaneckého klubu Team Vallo

Foto:

Koordinačná situácia
Koordinačná situácia.
Situácia širších vzťahov
Situácia širších vzťahov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *