Kategórie
Tlačové správy

Maňo Štrauch a Milan Lukáč

Výstava Krajina, ktorá nezabúda 1941 – 2021.

9. septembra 2021 uplynie 80 rokov od vydania tzv. Židovského kódexu, nariadenia vlády Slovenského štátu (1939 – 1945), ktorým boli židovskí občania zbavení nielen majetku, ale aj základných ľudských a občianskych práv a dôstojnosti. Slovensko si tento deň pripomína ako Deň obetí holokaustu a rasového násilia.

Pozývame vás na slávnostnú vernisáž výstavy Krajina, ktorá nezabúda 1941 – 2021, ktorá spojila dvoch slovenských umelcov, fotografa Maňa Štraucha a výtvarníka Milana Lukáča. Vernisáž sa uskutoční v utorok 7. septembra 2021 o 18.00 h v Galérii SPP, Mlynské nivy 44/c, Bratislava.

Výstava, ktorá vznikla v spolupráci s Múzeom židovskej kultúry v Bratislave a Múzeom holokaustu v Seredi, je nielen spomienkou na túto tragickú kapitolu našich dejín, ale predovšetkým príležitosťou pripomenúť si konkrétne ľudské osudy, pamiatku tých, ktorí sa nikdy nevrátili, no tiež hrdinstvo tých, ktorí prežili aj tých, ktorí im podali pomocnú ruku. Súčasťou vernisáže bude vystúpenie speváčky Simy Martausovej, ktorá naspievala titulnú pieseň k filmu Petra Bebjaka „Správa“ o hrdinstve Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorý v septembri prichádza do kín.

Jedna odpoveď na “Maňo Štrauch a Milan Lukáč”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *