Kategórie
Tlačové správy

Prvý akčný klima kemp v meste je tu! Pridáte sa?

Ak ešte nemáte plány na záver leta a osud našej planéty vám nie je ľahostajný, máme pre vás tip na podujatie!

Mestský akčný kemp v Bratislave

Poďte s nami na akčný klima kemp!

Vôbec prvý AKČNÝ KEMP PRIAMO V MESTE v duchu #BeriemeSiVerejnýPriestorSpäť, ktorého témou bude klimatická kríza a klimatická spravodlivosť. Akčný kemp bude trvať 4 dni a uskutoční sa v termíne od štvrtka 2. septembra do nedele 5. septembra 2021.

A to priamo v meste Bratislava.

Budete mať priestor a príležitosť stretnúť sa s ľuďmi, skupinami a hnutiami z rôznych záujmových oblastí a kútov Slovenska. Súčasťou bude aj plánovanie kampaní a protestov za ochranu klímy a biodiverzity. Nebudú chýbať ani prednášky, diskusie a workshopy na témy týkajúce sa klimatickej a ekologickej krízy, ich spoločensko-ekonomických súvislostí a možných alternatív. Čerešničkou na torte bude tréning nenásilnej priamej akcie. A okrem výborného vegánskeho jedla sa môžete tešiť aj na bohatý kultúrny program.

Ak máte akčného ducha, chcete spoznať nových ľudí a protesty za ochranu klímy a biodiverzity sú vaša šálka kávy, akčný kemp je pre vás určite to pravé! Viac informácií nájdete aj na sociálnych sieťach organizátorov akčného kempu – Bod obratu a Z lavíc do ulíc.

Viac o akčnom kempe

A pre tých z vás, ktorí nechcú čakať do septembra, máme tiež jeden tip. Pridajte sa s nami do boja proti fosílnym palivám a vyjadrite svoj nesúhlas s výstavbou plynového terminálu pre lode v Bratislave ešte dnes. Plyn je fosílne palivo, ktorého sa musíme zbaviť a dať prednosť obnoviteľným a udržateľným zdrojom. Je holý nezmysel podporovať v čase klimatickej krízy novú fosílnu infraštruktúru.

Stop LNG

Podpíšte verejnú výzvu proti LNG terminálu

Planétu máme iba jednu, ale ľudí, ktorým záleží na jej osude sú milióny. Ďakujeme, že ste aktívnou súčasťou boja za lepší a udržateľnejší svet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *