Kategórie
Tlačové správy

Ostro odsudzujem agresívne prejavy na demonštrácii pred parlamentom

Stanovisko podpredsedníčky vlády, Veroniky Remišovej, predsedníčky strany ZA ĽUDÍ k priebehu demonštrácií a k útokom na políciu.

„Útoky na políciu počas agresívnej demonštrácie pred parlamentom sú absolútne neprípustné. Je to výsledok zničujúcej politiky ľudí, ktorí sa dnes boja politickej aj trestnej zodpovednosti.

Ostro odsudzujem agresívne prejavy na demonštrácii pred parlamentom, kde dav podľa medializovaných informácií dokonca zranil policajtku. Plne rešpektujem právo občanov pokojne demonštrovať, v demokratickej spoločnosti je ale neprípustné, aby demonštrácie sprevádzalo násilie a porušovanie zákona. Príkladom demonštrácie slušných ľudí boli protesty po vražde Jána a Martiny, ktoré vyhnali Roberta Fica a jeho suitu z Úradu vlády. Bez násilia, bez dezinformácií a bez nenávisti. Demonštrácie, ktoré aktívne podnecuje aj Robert Fico sprevádza chaos, porušovanie zákona a rozdeľovanie spoločnosti.

Počas vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho rástol na najvyšších miestach štátu systém korupcie a organizovaného zločinu. Občania nám vo voľbách dali dôveru a úlohu sa s korupčnou chobotnicou vysporiadať a obnoviť dôveru v právny štát. V týchto dňoch sa ale korupčná chobotnica veľmi agresívne bráni. Hrajú sa rôzne spravodajské hry a stupňuje sa aj úsilie diskreditovať policajtov a prokurátorov, ktorí stíhajú veľkú korupciu a organizovaný zločin. Tieto hry aktívne podporuje Robert Fico, ktorý šíri rôzne nezmysly na svojich každodenných tlačových konferenciách. Zároveň vidíme niečo, čo niekde inde v Európe nemá obdobu. Opozícia zneužíva pandémiu a zneužíva nepríjemné, ale nevyhnutné opatrenia, ktoré prijímame na ochranu zdravia a životov ľudí. Namiesto spoločného postupu a vzájomnej podpory Robert Fico a aj Peter Pellegrini neváhajú spoločnosť rozdeľovať, vystavovať občanov riziku ochorenia a vyvolávať chaos. Je to maximálne nezodpovedné a je to aj dôkazom, že predstaviteľom Smeru, Hlasu, ale aj fašistov sú záujmy občanov ukradnuté.

Cieľom týchto ľudí nie je ochrana práv občanov a už vôbec nie právny štát, ktorí oni sami pochovali. Cieľom Smeru a jeho klonov je chrániť svoje záujmy a vyhnúť sa politickej a možno aj trestnej zodpovednosti za to, kam dostali Slovensko v poslednom desaťročí. Musíme ako spoločnosť a aj ako politici dôrazne odmietnuť vyvolávanie chaosu a dokonca podnecovanie násilných a agresívnych prúdov v spoločnosti.“

Zvukový záznam:

Obrazový záznam:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *