Kategórie
Humanizmus Osobné

Prečo odsudzujem ježišovcov?

Nemám pochopenie pre tých, ktorí veria v peklo.

Peklo je v Rímskokatolíckej cirkvi v ich katechizme pomerne zrozumiteľne vysvetlené. Podobne ako je jasný pojem holokaust.

1034 Ježiš často hovorí o „pekle“ („gehenne“), o „neuhasiteľnom ohni“, ktorý je určený tým, čo až do konca svojho života odmietajú veriť a obrátiť sa, a kde môžu zahynúť naraz duša i telo. Ježiš závažnými slovami oznamuje, že „pošle svojich anjelov a vyzbierajú z jeho kráľovstva… tých, čo páchajú neprávosť, a hodia ich do ohnivej pece“ (Mt 13, 41 – 42) a že vyhlási odsúdenie: „Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa“ (Mt 25, 41).

1035 Učenie cirkvi potvrdzuje, že jestvuje peklo a že je večné. Duše tých, čo zomierajú v stave smrteľného hriechu, zostupujú hneď po smrti do pekla, kde trpia pekelné muky, „večný oheň“.

Práve preto nemôžem mať pochopenie pre dajakého Ježiša. Ježiš je ako Mengele, anjel smrti. Pridať sa k ježišovcom znamená podporovať holokaust. A ja som proti holokaustu. Odsudzujem ľudí, ktorí spôsobili holokaust.

Comte-Sponville raz povedal peknú myšlienku:

„Mám pocit, že žijem lepšie, odkedy som ateistom, jasnejšie, voľnejšie, intenzívnejšie.“

Nepácham neprávosť a nie som zlorečený!!!

Boli to veľmi zlí ľudia, ktorí vymysleli príbehy o Ježišovi. Takí zlí, ako ľudia, ktorí vymysleli koncentračné tábory smrti a spáchali holokaust. Veď pohlavári v koncentračných táboroch smrti boli kresťania, krstili svoje deti, chodili na bohoslužby, slávili Vianoce. Rozdiel oproti iným bol len v tom, že vraždili milióny nevinných ľudí.

Ako môže štát, Slovenská republika, podporovať zločineckú ideológiu o pekle? Príspevok štátu na podporu činnosti cirkví a náboženských spoločností na rok 2021podľa zákona č. 370/2019 Z. z. o finančnej podpore činnosti cirkví a náboženských spoločností je 51 976 838 eur.

Som humanista, a zmyslom môjho života je žiť šťastne pomocou rozumu a citu. Humanisti sú šľachetní ľudia, ktorí vedia žiť bez náboženských pohnútok.

Josef Kirschner v Biblii egoistov napísal peknú myšlienku:

„Tvoj život má taký zmysel, aký mu dáš. Zmyslom života je žiť pomocou vlastných síl slobodne a šťastne.“

Som šťastný, že som nepodľahol zločineckej ideológii.

4 odpovede na “Prečo odsudzujem ježišovcov?”

Predstava pekla je tak odporná myšlienka, že si uvedomujem, akí zlí ľudia museli vymyslieť túto hroznú predstavu.

Ježiš často hovorí o „pekle“ („gehenne“), o „neuhasiteľnom ohni“.

Neuhasiteľný oheň ako holokaust.

…a hodia ich do ohnivej pece… (Mt 13, 41 – 42)

Do ohnivej pece hádzali aj ľudí v koncentračných táboroch smrti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *