Kategórie
Tlačové správy

SaS: Chceme presadiť znižovanie daní a odvodov

Tlačová správa strany Sloboda a Solidarita (SaS) k diskusii o novom PVV.

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) požaduje v rámci diskusie o novom programovom vyhlásení vlády (PVV) presadiť popri zavedení výdavkových stropov aj znižovanie celkového daňovo-odvodového zaťaženia.

„Naším cieľom je, aby sme výrazne zvýšili udržateľnosť a efektívnosť verejných financií na Slovensku. Aj z toho dôvodu by bolo prospešné, keby sa vláda Eduarda Hegera zaviazala v PVV k zavedeniu ústavného zákona, ktorého cieľom bude postupné znižovanie celkového daňovo-odvodového na päťročný kĺzavý priemer troch krajín EÚ s najnižším celkovým daňovo-odvodovým zaťažením. Prípadne zakomponovanie daňovej brzdy priamo do zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Zvyšovanie celkového daňovo-odvodového zaťaženia bude možné iba po schválení ústavnou väčšinou poslancov NR SR. Okrem iného, musíme prijímať daňové a odvodové zákony tak, aby ich účinnosť bola vždy od 1. januára nasledujúceho roka. Aj toto pomôže všetkým vyvarovať sa chaosu z neustále sa meniacich pravidiel,“ uviedol predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič.

2 odpovede na “SaS: Chceme presadiť znižovanie daní a odvodov”

Diskusia bude o ničom. Nie je na čom šetriť. Je pandémia, potrebné je nakúpiť veľa vakcín, obchody sú zatvorené, nie sú tržby, nie je tvorba DPH. Dlhy občanom a podnikateľom rastú. Toto terajšie programové vyhlásenie vlády bude mať hodnotu: na milú kedveš.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *