Kategórie
Tlačové správy

Príhovor predsedu Štatistického úradu SR

Ing. Alexander Ballek,
predseda ŠÚ SR

Dámy a páni,
Štatistický úrad Slovenskej republiky ďakuje všetkým sčítaným obyvateľom za ich zodpovedný a proaktívny prístup.

Ballek
Alexander Ballek.

Vám ďakujem, že ste dnes prišli spoločne s nami vyhodnotiť jednu z kľúčových fáz Sčítania obyvateľov domov a bytov 2021. Projekt sa zďaleka nekončí, skončilo sa len online samosčítanie a nás ešte čaká asistované sčítanie a práca s administratívnymi zdrojmi údajov, kým vám budeme môcť predstaviť základné výsledky sčítania a konečný výsledok snahy mnohých.

To, čo dnes môžeme konštatovať, je, že elektronický zber dopadol nad naše očakávanie a úprimne ďakujeme každému, kto k úspechu prispel.

Rád by som vyzdvihol hlavne prácu samosprávy, ktorá od 1. 6. 2020, keď sa začalo sčítanie domov a bytov, kontinuálne na projekte pracovala. Rovnako vďaka patrí správcom administratívnych zdrojov údajov za ich korektný prístup a spoluprácu. Projekt sprevádzala úzka spolupráca so všetkými dotknutými partnermi.

Rád by som sa poďakoval za spoluprácu aj vám – médiám, novinárom, ktorí ste pravidelne podávali informácie, a aj vďaka vám boli obyvatelia dobre informovaní. Chceme poďakovať aj našim partnerom a rôznym skupinám, ktoré sa intenzívne zúčastňovali na propagovania sčítania obyvateľov.

Sčítanie v roku 2021 je prelomovým v mnohých podobách. Po prvé vo svojej viac ako 100-ročnej histórii sa uskutočňuje elektronicky a my sme mali šancu doslova jedným klikom rozhodnúť o tom, kam sa bude naša krajina v budúcnosti uberať. Rád konštatujem, že sme túto možnosť využili.

Elektronicky sa sčítalo 4 844 007 obyvateľov, čo predstavuje 86 % percent.

Urobili sme spoločne klik pre lepšie Slovensko. Každému z vás ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *