Kategórie
Tlačové správy

Varovanie! Pozor na podvodné telefonáty

Varujeme obyvateľov pred podvodníkmi, ktorí si našli novú kreatívnu formu ako zneužiť starších obyvateľov pri projekte sčítania.

SODB 2021

V obci Súdovce v Banskobystrickom kraji zaznamenali podvodné telefonáty. Neznáma osoba sa obyvateľovi predstavila ako pracovník Štatistického úradu SR a žiadala osobné informácie. Tieto pokusy nahlásili obyvatelia obecnému úradu.

Dôrazne pripomíname, že sčítanie prebieha výlučne elektronicky, obyvateľ sa sčítava sám na stránke www.scitanie.sk alebo v mobilnej aplikácii. Pomôcť mu môže rodinný príslušník, ak ho sám o to požiada. Nikto zo Štatistického úradu SR nekontaktuje obyvateľa telefonicky, ani nechodí k nemu domov! Ak podobný pokus zaznamenáte – kontaktujte prosím bezodkladne obec a políciu! Neposkytujte telefonicky o sebe žiadne osobné údaje neznámym ľuďom a nevpúšťajte nikoho, kto sa vydáva za sčítacieho asistenta k sebe do obydlia. Ide o podvodníka!

Ak potrebujete pomoc pri sčítaní, kontaktujte naše call centrum. Počas doby sčítania obyvateľov (15. 2. – 31. 3. 2021) je každý deň v čase od 8.00 do 20.00 hodiny k dispozícii CALL CENTRUM na telefónnom čísle +421 2 20 92 49 19. Všetky potrebné kontakty nájdete na stránke www.scitanie.sk.

Zvukové záznamy:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *