Kategórie
Tlačové správy

Stanovisko podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej

Vyhlásenie podpredsedníčky vlády SR Veroniky Remišovej k aktuálnej politickej situácii.

Za uplynulé dva týždne som absolvovala desiatky hodín rokovaní s Igorom Matovičom, s Richardom Sulíkom aj s Borisom Kollárom, či už spolu alebo samostatne. Urobila som všetko, čo bolo v ľudských silách, aby som zachránila fungovanie súčasnej vládnej koalície. Žiaľ, rokovania sa stále točia v kruhu a vládna kríza spôsobená konfliktmi medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom stále trvá. Slovensko aj celá Európa sú však na vrchole najväčšej krízy od 2. svetovej vojny a považujem za krajne nezodpovedné, aby takýto stav pokračoval.

Rokovania dospeli do bodu, kedy vidím reálne iba dve možnosti:

  • predčasné parlamentné voľby, ktoré sú pre mňa zradou väčšiny ľudí na Slovensku a uvedú krajinu do chaosu v čase, keď to najmenej potrebujeme, alebo
  • odchod Igora Matoviča a Richarda Sulíka z vlády.

Preto chcem vyzvať, ale aj poprosiť, Igora Matoviča aj Richarda Sulíka, aby v záujme všetkých ľudí na Slovensku z vlády odišli.

Obaja spravili veľké chyby, či už išlo o spochybňovanie opatrení v boji proti koronavírusu, tvrdohlavým presadzovaní sporných vecí či vzájomnými útokmi. Teraz sa však chystajú spraviť najväčšiu chybu svojho života, rozbiť vlastnú vládu, na čo by doplatilo celé Slovensko.

Chápem, že sa môžu cítiť ľudsky alebo politicky ukrivdení, že sa budú na mňa hnevať. Ale majú možnosť urobiť štátnické gesto, ukázať, že to so Slovenskom myslia dobre. Pretože ak svoje ego neprekonajú, uvrhnú krajinu do úplného chaosu počas najväčšej krízy od 2. svetovej vojny. Nebudú sa môcť viac pozrieť do očí svojim voličom a naozaj si neviem predstaviť, ktorý rozumný človek by v predčasných voľbách volil stranu, ktorá bola dvakrát vo vláde a dvakrát tú vládu po roku položila. Preto ich prosím, aby to rozhodnutie v záujme Slovenska urobili.

Vládna koalícia je už druhý týždeň v kŕči a takto to nemôže pokračovať. Nemôžeme ďalšie dlhé týždne vymýšľať koleso a opakovať tie isté rokovania ako pri zostavovaní vlády minulý rok. Máme jasnú koaličnú zmluvu, jasné programové vyhlásenie vlády. Na ich základe môžu poslanci parlamentu do 24 hodín podpísať podporu pre nového premiéra a pani prezidentka ho môže vymenovať, ako sa zaviazala. Vláda môže začať okamžite fungovať a riešiť všetky naliehavé problémy, ktoré prináša koronakríza. Riešiť situáciu v nemocniciach, riešiť očkovanie, obnovu ekonomiky po kríze a tvorbu pracovných miest. To je plán, ktorý presadzujem.

Jedna odpoveď na “Stanovisko podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *