Kategórie
Humanizmus Osobné Tlačové správy

Európsky strom roka 2021

Hľadáme stromy s najsilnejším príbehom.

Milí priatelia stromov,

sledujte NAŽIVO vyhlásenie výsledkov už 11. ročníka ankety Európsky strom roka. Prepojte sa v stredu 17. marca od 15.00 SEČ s milovníkmi stromov naprieč Európou a oslávte spoločne krásu a jedinečnosť tohoročných víťazov.

3 miliardy stromov do roku 2030: to je cieľ Európskej komisie. Ako ho dosiahnuť a s kým spojiť sily? Sledujte unikátnu online konferenciu „Sadíme budúcnosť“ pod patronátom ministra zahraničia ČR Tomáša Petříčka, za účasti európskeho komisára Virginijusa Sinkevičiusa a za podpory Škoda Auto.

Konferencia sa uskutoční v stredu 17. marca od 13.00 SEČ.

Strom roka

Už 11 rokov po celej Európe hľadáme stromy s najsilnejšími príbehmi. Podporte nás v tom. Stromy vedia rozprávať. My im načúvame a pomáhame už viac ako 10 rokov.

Podporím stromy

S vďakou za vašu lásku k stromom,

Josef Jarý
koordinátor Európskeho stromu roka


V súťaži Európsky strom roka už 11 rokov oslavujeme význam stromov pre prírodné a kultúrne dedičstvo starého kontinentu. Za tú dobu sa Európsky strom roka stal najpopulárnejšou ekologickou anketou na svete vôbec, ročne sa do hlasovania zapoja stovky tisíc ľudí a svoje verzie má i v Ázii, Kanade alebo Austrálii. Myšlienka organizovania súťaže vznikla v Brne v Česku. Nehľadáme najkrajší strom, ale strom s príbehom, strom zakorenený v živote a diele ľudí a komunity, ktorá ho obklopuje. Sme Nadácia Partnerstvo, spoločne pre ľudí a prírodu už 30 rokov.

Jedna odpoveď na “Európsky strom roka 2021”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *