Kategórie
Tlačové správy

Remišová odmieta nepravdivé informácie Nicholsonovej o prepadnutej miliarde z eurofondov

Stanovisko ministerky investícií, regionálneho rozvoja informatizácie Veroniky Remišovej k dnešnému vyhláseniu pani europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej:

„Žiadna miliarda z eurofondov v roku 2020 neprepadla. Pani europoslankyňa Nicholsonová má zlé informácie. Naopak, hneď po nástupe do funkcie som po náročných rokovaniach presunula 1,1 miliardy eur z nevýkonných výziev na boj s pandémiou COVID-19. Pani europoslankyňa má takisto mylné informácie, pokiaľ ide o rozdelenie prostriedkov. Najväčšiu časť peňazí dostal práve Európsky sociálny fond, do ktorého išlo až 410 miliónov eur a ďalších viac ako 400 miliónov je plánovaných z nástroja REACT-EU. Tieto informácie sú verejne dostupné, pretože boli aj predmetom rokovania vlády.

Takisto je nesprávne tvrdenie, že miliarda eur prepadla z Európskeho regionálneho fondu. Práve naopak, vďaka krízovému manažmentu, cieleným opatreniam a zjednodušeniam procesov neprepadlo v roku 2020 z Európskeho regionálneho fondu ani jediné euro, na rozdiel od predchádzajúcich vlád. Viackrát som o tom informovala verejnosť a oficiálne túto informáciu dostala 13. januára 2021 tiež vláda na svojom rokovaní. Preto som šokovaná vyjadreniami pani europoslankyne. Verím, že ich pani poslankyňa aj verejne dementuje.“

Grafika prerozdelenia prostriedkov
Grafika prerozdelenia prostriedkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *