Kategórie
O politike

Zoznam poslancov NR SR, ktorí sú proti demokracii

Antidemokrati v Národnej rade Slovenskej republiky!!!

27. 8. 2020 bol do Národnej rady Slovenskej republiky doručený návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Rastislava Schlosára, Martina Beluského, Milana Mazureka a Miroslava Suju na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov. Novela zákona bola prerokovaná na 12. schôdzi NR SR (VIII. volebné obdobie), uznesenie číslo 296 z 22. 9. 2020. Výsledok štádia procesu: NR SR nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona.

Návrh ústavného zákona:

  1. Článok 93, odsek 3, znie:

    „Predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody, štátny rozpočet, zmena štátnych hraníc, postavenie orgánov štátnej moci, jednotnosť a nedeliteľnosť územia Slovenskej republiky.“

  2. V článku 95, odsek 1, sa slovo „350 000“ nahrádza slovom „250 000“.

  3. Článok 98, odsek 1, znie:

    „Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnil aspoň minimálny počet oprávnených voličov podľa odseku 2, a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.“

  4. V článku 98 sa vkladá odsek 2, ktorý znie:

    „Minimálny počet oprávnených voličov sa určí ako jedna polovica počtu oprávnených voličov zúčastnených na referende bezprostredne predchádzajúcich voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky. Podrobnosti o zisťovaní a uverejňovaní minimálneho počtu oprávnených voličov upraví zákon.“

  5. Doterajší odsek 2 sa označuje ako odsek 3.

Proti schváleniu novely zákona o referende boli títo poslanci:

Alojz Baránik (SaS), Ján Benčík (ZA ĽUDÍ), Jana Bittó Cigániková (SaS), Peter Cmorej (SaS), Ondrej Dostál (SaS), Roman Foltin (SaS), Jarmila Halgašová (SaS), Radovan Kazda (SaS), Peter Kmec (teraz nezaradený, kandidoval za stranu SMER – sociálna demokracia), Miroslav Kollár (ZA ĽUDÍ), Sebastián Kozarec (OĽaNO), Ján Krošlák (OĽaNO), Karol Kučera (OĽaNO), Milan Laurenčík (SaS), Tomáš Lehotský (ZA ĽUDÍ), Viera Leščáková (ZA ĽUDÍ), Andrea Letanovská (ZA ĽUDÍ), Peter Osuský (SaS), Alexandra Pivková (ZA ĽUDÍ), Radovan Sloboda (SaS), Michal Šipoš (OĽaNO), Miriam Šuteková (ZA ĽUDÍ), Vojtech Tóth, Tomáš Valášek (ZA ĽUDÍ), Marián Viskupič (SaS), Vladimír Zajačik (OĽaNO), Anna Zemanová (SaS), Miroslav Žiak (SaS) a Jana žitňanská (ZA ĽUDÍ).

Antidemokrat Peter Osuský mal dokonca tú drzosť, že sa chcel uchádzať o funkciu prezidenta Slovenskej republiky. To by sme dopadli! Našťastie, neuspel!!! 29. 1. 2014 sa vzdal kandidatúry.

Súčasný predseda vlády SR aj s celou svojou kompániou s krkolomným názov tiež zradili demokratické hodnoty, keď pred voľbami tárali, ako im záleží na zlepšení podmienok pre referendum, ale keď sa dostali k moci, tak sa na občanov vykašlali. Keď majú teraz moc, akú už nikdy mať nebudú, tak prečo neschvália novelu zákona o referende, aby už konečne mohli byť aj referendá úspešné. Odpoveď je jednoduchá: Majú strach z voličov. Obávajú sa, že by prišli o svoje teplé miestečka v politike.

Teraz sa ukázalo, kto to myslí s demokraciou úprimne. Celý klub SaS hlasoval proti. Im ide vyslovene o moc, a na občanov zvysoka kašlú.

V prípade nezaradeného poslanca Petra Kmeca môžem povedať, že strana SMER – sociálna demokracia mala hada na hrudi, keď teraz sa ukázalo, že je proti zlepšeniu podmienok pre referendum.

Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (v skratke ĽS Naše Slovensko) preukazuje voličom, že im na demokracii záleží. Ukázalo sa, komu na demokracii záleží, a kto sa len hrá na demokrata.

Medzi programové ciele strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko patrí:

„…k politickým aktivitám zoskupovať všetky demokraticky zmýšľajúce sily, ktoré podporujú program ĽS Naše Slovensko.“

V stanovách v článku 2 uvádzajú:

„Programom ĽS Naše Slovensko je udržiavať a prehlbovať charakter Slovenskej republiky ako právneho a spravodlivého štátu s demokratickým systémom.

h) zoskupovať k volebným a iným politickým aktivitám všetky demokraticky zmýšľajúce sily, ktoré podporujú program ĽS Naše Slovensko.“

Vrchnosť (papaláši, zbohatlíci, oligarchia) sa vždy bála a aj má strach z vôle ľudu, preto voličov pred voľbami čičíka lákavý sľubmi cez rôzne reklamné kampane. Sú ochotní investovať milióny eur do reklamy, len aby ľud volil ich, aj za tú cenu, že voličov opijú rožkom.

Grafy:

Svorne za ľud.

Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko

Svorne proti ľudu.

SaS

3 odpovede na “Zoznam poslancov NR SR, ktorí sú proti demokracii”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *