Kategórie
Osobné

Kurz Včelár začiatočník

Sobota 10. apríla 2021 o 9.00 UTC+02 – 15.00 UTC+02.

Kategórie
Osobné

Obyvateľstvo podľa náboženského vyznania

Podľa sčítania obyvateľov z roku 2011.

Kategórie
Osobné

Pápež František je Antikrist

V jeho mene je ukryté číslo šelmy z biblie.

Kategórie
Tlačové správy

Návrh na rozdelenie 780 miliónov eur z REACT-EU je hotový

Kam pôjde finančná injekcia, ktorú Slovensko dostane z EÚ na zvládnutie dopadov pandémie COVID-19? Ministerka investícií Veronika Remišová predstavila návrh na prerozdelenie 780 miliónov eur z protikrízového eurofondového balíka REACT-EU.

Kategórie
Tlačové správy

Praktická pomoc pri sčítaní

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 na Slovensku.

Kategórie
Tlačové správy

Študenti pomáhajú svojim učiteľom

Vytvorili webinár ako kreatívne používať on-line nástroje vo vyučovaní.

Kategórie
Tlačové správy

Petržalka chce kúpiť budovu pre novú škôlku na Slnečniciach, očakáva v tejto veci spoluprácu developera

Rozširovanie siete verejných materských a základných škôl by mala byť priamo úmerná novej výstavbe. Toto platí najmä v prípade kedy vznikajú nové štvrte mesta s tisíckami bytov a obyvateľov. Preto aj snaha riešenie verejnej infraštruktúry škôl a škôlok na nových petržalských územiach Slnečníc a neskôr aj Nesto je prioritou poslancov Teamu Vallo. Na ostatnom zastupiteľstve sme v súvislosti s týmto prijali dve uznesenia, kedy najmä prvé pomôže desiatkam rodín bývajúcich v Slnečniciach.

Kategórie
Tlačové správy

Začal sa európsky projekt o diskriminácii Rómov

Vedci a vedkyne z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie SAV sa stali súčasťou medzinárodného projektu DG JUSTICE ENGAGE. Jeho cieľom je podporiť aktivizmus a angažovanosť Rómov a mobilizovať Nerómov ako spojencov v prospech spoločenskej zmeny.

Kategórie
Tlačové správy

Plastový odpad v Dunaji tvoria najmä obaly a PET fľaše

Medzinárodný tím odborníkov zapojených do projektu PlasticFreeDanube mapoval stav znečistenia Dunaja a jeho brehov plastovým odpadom. Zameral sa na úsek medzi Viedňou a vodnou elektrárňou v Gabčíkove. Riešiteľmi projektu boli aj vedci z Ústavu polymérov SAV, ktorí skúmali do akej miery plasty znečisťujú vodné prostredie. Výsledky ich experimentov preukázali, že odpad z penového polystyrénu sa vo vode najrýchlejšie rozpadá na mikročastice.

Kategórie
Tlačové správy

Vedci SAV odpovedajú na tri otázky o koronavíruse

Slovenská akadémia vied je od vypuknutia pandémie dôležitou súčasťou boja s pandémiou. Vedci sa aktívne zapájajú do šírenia osvety o víruse, validujú testy, sekvenujú vzorky, skúmajú postoje obyvateľov, cvičia so seniormi, pripomínajú históriu pandémií, dopĺňajú terminologickú databázu o nové pojmy alebo radia, ako čeliť konšpiráciám a hoaxom. Ich ďalšou aktivitou je séria krátkych videí s názvom 3 otázky o koronavíruse, v ktorej odpovedajú na najbežnejšie otázky o pandémii a očkovaní.