Kategórie
Tlačové správy

Čo sa nám podarilo v magickom roku 2020?

Rok 2020 nezačal podľa našich predstáv, ale s projektom Social Impact Academy sa nám podarilo zaujať 103 mladých ľudí a s nimi uskutočniť 20 úspešných projektov!

Na začiatku roku 2020 sme mali hodnotiace stretnutie s prvými účastníkmi, ktorý v jeseni roku 2019 zrealizovali 4 úspešné projekty. Nasledovala jar plná prekvapení, kedy sa každý projekt presúval do online priestoru. Aj počas online školení sa projektu Social Impact Academy podarilo zapojiť motivovaných ľudí z celého Slovenska. Šikovní účastníci si vymysleli 4 skvelé projekty, ako napríklad upratovanie lesného úseku v meste Bratislava, pitítka pre vtáčikov, „búdka zabav ma“ alebo magnet fishing – zaujímavý spôsob čistenia vodných tokov.

Počas jesenného turnusu sa podarilo účastníkom zrealizovať neskutočných 16 projektov. Projekty boli rôzneho charakteru od čistenia obcí od odpadu, obnovy lavičiek, pomoci psíkom a mačičkám v útulkoch, či seniorom v Nitrianskom domove dôchodcov. Do jesenného turnusu sa zapojili mladí ľudia z celého Slovenska.

Súčasťou projektu Social Impact Academy boli aj sprievodné podujatia ako Startup Weekend, motivačné prednášky zaujímavých hostí. Prvým rečníkom bol Daniel Csúr, ktorý účastníkov motivoval využívať všetky príležitosti, ktoré máme vo svojom živote. Druhým rečníkom bol Marián Hríň, ktorý svojím pôsobením v organizácii Show your talent ukázal účastníkom, ako sa dá robiť zaujímavý marketing. Účastníci dostali marketingové rady šité na mieru pre ich projekty.

V jesennom turnuse sa pripojili aj zahraniční partneri z Nórska na Workshope mládežníckych organizácií. Svoj životný príbeh nám porozprával Mete Seymen spolu s dobrovoľníčkami Paulou Aarseth Tausend a Ellen Irene.

„Obe dobrovoľníčky si precestovali svet, zažili veľa zaujímavých situácií, ale s radosťou sa vrátili spať do Nórska, aby mohli vzdelávať mladých ľudí doma a ponúknuť im kúsok sveta zo svojho srdca,“ hovorí Mete Seymen, partner projektu.

„Aj keď sme nechceli, museli sme sa presunúť do online priestoru. Bolo to pre nás výzva naučiť sa robiť s novým prostredím, spraviť školenie zábavným dalo v istých momentoch zabrať, ale myslím si, že sme to zvládli na jednotku s hviezdičkou,“ dopĺňa Nora Bělousovová, PR manažérka projektu Social Impact Academy.


Social Impact Academy

Od začiatku júla 2019 sa do projektu Social Impact Academy a jeho sprievodných aktivít zapojilo niečo vyše 500 mladých aktívnych ľudí, z toho vzdelávacími modulmi (Kurz mladého lídra a Inkubátor) prešlo niečo vyše 140 mladých ľudí, ktorí vytvorili spolu 24 úspešných projektov. Ďakujeme všetkým zúčastnením, partnerom a podporovateľom. Viac o úspešných projektoch sa dozviete na našej facebookovej skupine Social Impact Academy, alebo webovej stránke Link Coworking.

Projekt realizuje občianske združenie LINK CoWorking Banská Bystrica spolu s partnermi Rada mládeže Banskobystrického kraja a Språk og kulturforening z Nórska. Projekt Social Impact Academy je podporený z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014 – 2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

Projekt Social Impact Academy je podporený z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014 – 2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

Active Citizens Fund

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *