Kategórie
Tlačové správy

Zakročíme proti tým, čo komplikujú život stavebníkom

Rezort hospodárstva analyzuje desiatky zozbieraných podnetov na Združenia domových samospráv Marcela Slávika a následne plánuje v tejto veci konať, aj formou trestného oznámenia, podáva trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru.

Richard Sulík

Na snímke predseda SaS Richard Sulík počas tlačovej konferencie na tému Zakročili sme proti postrachu developerov vo štvrtok 21. januára 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Martin Baumann.

Stavebníci sa so Združením stretávajú, keď svoj projekt pošlú na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Do niekoľkých hodín po uverejnení zámeru im Združenie domových samospráv pošle množstvo pripomienok a aj absurdných požiadaviek, ktorých jediným účelom je zdržiavať. Podnikateľ buď pristúpi na ich požiadavky alebo svoj projekt zastaví alebo podpíše Memorandum o spolupráci, s ktorým súvisí ročná platba v tisíckach eur. Vtedy Združenie prestane stavebníkovi život komplikovať.

Trestné oznámenie

Zdržujúcim slávikom sme klepli po krídlach

Fontánka na streche, stromy na parkovisku, konkrétny použitý špeciálny materiál… splňte to, alebo zaplaťte. Minister hospodárstva Richard Sulík zakročil proti špekulantom, ktorí cez pripomienky k stavebným konaniam šikanovali väčších či menších staviteľov.

Vyzvali sme ľudí, aby sa podelili o svoje skúsenosti s týmto spôsobom „podnikania“. Ukázalo sa, že Marcel Slávik úraduje po celom Slovensku a na nedostatočnej smernici EÚ si urobil monopol. Sme očarení jeho všestrannosťou. Ten človek má oči všade, od kultúrnych stavieb cez developerov až po štátne podniky. Má rozrobených veľa projektov, do každého posiela svoje pripomienky a hlavne zdržuje. Trvalo niekoľko mesiacov, kým sme sa s tým popasovali, a som rád, že dnes sa konečne pohneme ďalej.

Sťažnosti a podnety môžete zasielať na e-mailovú adresu: vtaci@mhsr.sk.

Jedna odpoveď na “Zakročíme proti tým, čo komplikujú život stavebníkom”

Pamätám sa na Marcela Slávika, ktorý výdatne diskutoval na dnes už neexistujúcom diskusnom fóre s názvom Polemika o viere, ktorého správcom bol Adam Roman. Marcel Slávik tam veľmi živo propagoval kresťanskú ideológiu. Používal však nechutné meno v diskusii: Gluteus maximus Klitoris.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *