Kategórie
Tlačové správy

Reakcia SaS na aktuálne politické dianie

Reakcia strany Sloboda a Solidarita (SaS) na aktuálne politické dianie.

Republiková rada ako najvyšší orgán strany SaS ako aj poslanecký klub SaS deklarujú, že stoja za svojím predsedom, ktorý môže rátať s ich plnou podporou v tejto neľahkej situácii. Zhodli sa na tom všetci členovia republikovej rady, okrem Richarda Sulíka, ktorý sa pri hlasovaní zdržal, a taktiež poslanci NR SR za SaS.

„Žiaľ, vyhlásenia pre médiá a sociálne siete pôsobia, ako by najväčším súperom hnutia OĽaNO už neboli Smer a Hlas so svojím korupčným správaním, ale koaličná SaS. Tento osobný konflikt prichádza v najnevhodnejšom čase, keď sa krajina zmieta v druhej vlne pandémie. Všetky sily a energia by mali smerovať k upokojeniu obyvateľov a k riešeniu situácie. Deje sa však pravý opak a výsledkom je polarizácia a rozoštvávanie spoločnosti,“ uviedol podpredseda SaS a člen republikovej rady Branislav Gröhling.

S hnutím OĽaNO bola strana SaS roky v opozícii najbližšie, pričom ich spoločným cieľom bola krajina bez korupcie, kde môžu ľudia politikom dôverovať. Strana SaS sa naďalej hlási k rovnakým hodnotám a ani na chvíľu od nich neodbočila.

„Preto je poľutovaniahodné, ak premiér na tieto ciele zabudol a namiesto toho kontinuálne útočí na stranu SaS a jej predsedu Richarda Sulíka a verejne o nich vyhlasuje nepravdy. Vyzývame, aby hnutie OĽaNO ako koaličný partner a najmä jeho predseda dodržiavali dohodu členov koalície z 23. novembra 2020, ku ktorej sa sami prihlásili. Dohoda z koaličnej rady znela, že nikto nechce meniť premiéra a že partneri nebudú verejne útočiť na premiéra ani na seba navzájom bez toho, aby predtým nevyužili možnosť prerokovať výhrady osobne, či aj to, že vláda chce pokračovať v danom zložení,“ doplnila predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

„Republiková rada strany sa ďalej uzniesla, že vystúpenie strany SaS z vlády by nebolo v záujme Slovenska a preto naďalej zostáva pevnou súčasťou koalície,“ uzatvára generálny manažér SaS a poslanec NR SR Roman Foltin.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *